Περίπου 80 πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ματαιώθηκαν σήμερα εξαιτίας μιας εθνικής απεργίας στις δημόσιες μεταφορές, η οποία έχει παραλύσει τη σιδηροδρομική και την οδική κυκλοφορία στην Ολλανδία.

«Πολλές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις πτήσεις τους», ανάμεσα στις οποίες οι KLM, Ryanair και EasyJet, δήλωσε η Βιλεμάικε Κόστερ, εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Πολλές πτήσεις σημείωνουν επίσης καθυστερήσεις.

Οι ταξιδιώτες δυσκολεύονται να φθάσουν στο Σίπχολ καθώς η κυκλοφορία των τρένων έχει περιοριστεί σημαντικά, ενώ μεγάλα μποτιλιαρίσματα παρατηρούνται στις οδούς που οδηγούν στο αεροδρόμιο.

«Η κυκλοφορία των τρένων έχει περιοριστεί πολύ ανάμεσα στο Σίπχολ και το Άμστερνταμ. Έχουμε σήμερα τέσσερα τρένα την ώρα, αντί των συνηθισμένων 25», δήλωσε η Κόστερ.

Τα ολλανδικά συνδικάτα έχουν οργανώσει για σήμερα μια απεργία στις δημόσιες μεταφορές ζητώντας καλύτερες συντάξεις. Μεταξύ άλλων ζητούν να ορισθεί η ηλικία συνταξιοδότησης στα 66 χρόνια.

Το FNV, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ολλανδίας, έχει οργανώσει και για αύριο, Τετάρτη, κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο Σίπχολ, στο προσωπικό ασφαλείας καθώς και στην καθαριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ