Έξαλλος έγινε ένας 63χρονος άντρας στη νήσο Γουάιτ, όταν είδε πως έπεσε πάνω του μια πράσινη Λαμποργκίνι, ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του.

Ο Μάιλ Λόρενς, ή αλλιώς Scooby όπως είναι γνωστός στην μικρή κοινότητα του Φρεσγουότερ, σηκώθηκε αμέσως από το οδόστρωμα και χαστούκισε δυνατά στο πρόσωπο τον Κάμπερμπαρτς, ο οποίος στο μεταξύ είχε βγει από το όχημα για να βοηθήσει.

Ο 63χρονος φαίνεται πως άργησε να καταλάβει πως πρόκειται για τον χολιγουντιανό αστέρα ο οποίος έγινε γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά «Σέρλοκ» και τον «Dr. Who».

Ο άντρας είχε τραυματιστεί αρκετά σοβαρά στο χέρι και αιμορραγούσε.

Σύμφωνα με έναν φίλο του ηλικιωμένου άντρα, ο οποίος μίλησε στην Sun, λίγες στιγμές πριν το ατύχημα, ο 63χρονος είχε σηκώσει το χέρι για να προειδοποιήσει το αμάξι να κόψει ταχύτητα, επειδή ο δρόμος ήταν στενός και δεν μπορούσε να κάνει στο πλάι για να αφήσει την πράσινη λαμποργκίνι να προσπεράσει.

«Όταν άπλωσε το χέρι του, το αμάξι χτύπησε με δύναμη τον πήχη του, που έσπασε τον πλαϊνό καθρέφτη. Το χέρι του άρχισε να αιμορραγεί, υπήρχε αίμα παντού. Ο φίλος μου δεν είναι λιπόψυχος, αλλά φώναζε επειδή πονούσε πολύ», ανέφερε.

Ο Κάμπερμπατς δεν αντέδρασε στο χαστούκι, ωστόσο κατηγόρησε τον 63χρονο ότι οδηγούσε στη μέση του δρόμου τη στιγμή της σύγκρουσης.

Προσέφερε όμως εμφιαλωμένο νερό στον ηλικιωμένο άντρα για να πλύνει το χέρι του, ενώ στη συνέχεια τον μετέφερε και σε ένα κοντινό ιατρικό κέντρο.

Όταν ο ηλικιωμένος πρώην ψαράς συνειδητοποίησε ποιο ήταν το πρόσωπο που είχε χαστουκίσει «κόντεψε να πάθει έμφραγμα», εξηγεί ο φίλος του.

Ο ηθοποιός κατόπιν έκανε αναφορά για το συμβάν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, χωρίς να υποβάλλει μήνυση εις βάρος του 63χρονου για τη βιαιοπραγία.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Σεπτέμβρη, ωστόσο έγινε μόλις πρόσφατα γνωστό από τα βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο κ. Λόρενς σκέφτεται να ζητήσει αποζημίωση για το συμβάν, η οποία μπορεί να φτάσει και τις 20.000 λίρες, εάν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ του.