Η δεκαετία του 1990 αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους διάσημους μετρ την εφετινή άνοιξη. Τα denim υφάσματα (το washed denim στην πραγματικότητα), με τα brands Coach, Missoni, Isabel Marant να τα αποθεώνουν, τα φλοράλ, τα λεοπάρ, οι διαφάνειες αλλά και οι κλασικές αποχρώσεις του καφέ και του μαύρου (όμως με ένα… sexy twist) είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της νέας σεζόν. Οι κορυφαίοι fashion editors χαρακτηρίζουν αυτή που έρχεται ως την απόλυτη «sensational season». Οι οίκοι Burberry, με τον ταλαντούχο κ. Ρικάρντο Τίσι πλέον στο τιμόνι, και Céline του Εντί Σλιμάν κλέβουν τις εντυπώσεις. Οι δύο creative directors των εμβληματικών brands γυρίζουν το βλέμμα σε περασμένες δεκαετίες, δημιουργούν όμως καινούργιες τάσεις, τις οποίες σπεύδουν να υιοθετήσουν άλλες επώνυμες και λιγότερο γνωστές φίρμες. Η δεκαετία του ’90 είναι εδώ, και μάλιστα με δυναμικό τρόπο. Υπάρχει όμως πάντα κάτι από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, με τη μόλις 17 ετών κόρη της Σίντι Κρόφορντ, Κάια Γκέρμπερ, να «ενσαρκώνει» με τεράστια επιτυχία στο catwalk την Τζάκι Κένεντι-Ωνάση – ένα très chic μαντό, φουλάρι στα μαλλιά, λευκά γάντια και μια πολύ μικρή τσάντα στο χέρι.

 

Θηλυκά fashion icons 
και διάσημοι μετρ

Τα 90s και οι δεκαετίες του ’50 και του ’60 με τις μυθικές γυναικείες προσωπικότητες χαρίζουν έμπνευση στους designers της νέας γενιάς. Υπάρχουν βέβαια πάντα τα νεαρά fashion icons, τα οποία αποτελούν τις μούσες των διάσημων μετρ. Η Κάια Γκέρμπερ είναι το κορίτσι που λατρεύει ο Καρλ Λάγκερφελντ, μαζί πάντα με τη Λίλι Ρόουζ Ντεπ, νεαρότατο επίσης μοντέλο, κόρη των Τζόνι Ντεπ και Βανέσα Παραντί. Τα κορίτσια φοράνε εξαιρετικά τα ρούχα που σχεδιάζει ο Κάιζερ της μόδας για τη Chanel, η Λότα Βόλκοβα είναι όμως η γυναίκα με τα πλατινέ μαλλιά και το έντονο eye-liner που συγκεντρώνει τώρα τα περισσότερα φλας στο Παρίσι. Η Λότα είναι το απόλυτο fashion icon, και οι φωτογράφοι οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Παρίσι, με αφορμή την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής, περιμένουν με τις ώρες έξω από την πόρτα του διαμερίσματός της. Η ρωσικής καταγωγής Βόλκοβα ξέρει να συνδυάζει εξαιρετικά «κομμάτια» πολλών σχεδιαστών μαζί, επιλέγει υπέροχα αξεσουάρ και πανάκριβες τσάντες. Η γυναίκα η οποία έγινε γνωστή στο παγκόσμιο fashion στερέωμα μέσα από τη συνεργασία της με το brand Vetements λατρεύει τα φλοράλ.

Εύθυμες χήρες by Rocha, 
ερυθρόλευκα De la Renta

Ο οίκος Simone Rocha δημιούργησε ίσως τα πλέον εκρηκτικά, πολυσυζητημένα φλοράλ. Λουλούδια τεράστια, πορτοκαλί και πράσινα, πάνω σε μαύρο φόντο. Το brand συνδύασε τα φορέματα και τα υπόλοιπα outfits με τεράστιες μαύρες καπελίνες με βέλο, δημιουργώντας έτσι το στυλ της… εύθυμης χήρας. Η μόδα, πέρα από έμπνευση, τάσεις, χρώματα, είναι σίγουρα διασκέδαση. Τα φλοράλ ταιριάζουν στην άνοιξη και στο καλοκαίρι, αν και πολλές φορές τα έχουμε δει να πρωταγωνιστούν σε χειμερινές κολεξιόν. Τα καλύτερα της σεζόν είναι αυτά τα οποία προτείνουμε εδώ. Λαμπερά χρώματα σε φορέματα, μακριές και κοντές φούστες, μαντό, πουκάμισα, μαγιό, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ. Αρκετές φορές συνδυάζονται με το αγαπημένο always classic denim. Εκπληκτικές οι μακριές πλισέ φούστες του Michael Kors και τα «λουλουδιαστά» bucket bags του οίκου Alexander Mc Queen. Τα κόκκινα λουλούδια του Oscar de la Renta πάνω στο κατάλευκο ύφασμα, σε συνδυασμό με κόκκινα πολύ μικρά τσαντάκια, αποτελούν τις πλέον chic προτάσεις. Η Chanel δημιουργεί λευκά επίσης φορέματα και τεράστιες τσάντες θαλάσσης με λουλούδια σε απαλά χρώματα που φέρουν μικρές παγέτες. Ο Saint Laurent επιμένει στα super mini φορέματα με μπλε και κόκκινα άνθη. Ο οίκος Louis Vuitton δείχνει αδυναμία στις φόρμες με εξωτικού τύπου φλοράλ.

Mugler, Leonard, Yudashkin & Erdem

Ο Valentino έτρεφε πάντα αδυναμία στο εκρηκτικό κόκκινο και στα φλοράλ. Μακριά φορέματα με πράσινα και μπορντό λουλούδια, κοντά με μεγάλα λουλούδια και παγέτες, σε συνδυασμό με σανδάλια, γεμάτα φτερά, αραχνοΰφαντα μακριά φουστάνια με λευκά λουλούδια και ψάθινες καπελίνες στην πασαρέλα. Η Stella Mc Cartney δημιουργεί φόρμες που καταλήγουν σε ποδηλατικού τύπου shorts με λουλούδια, ο Paco Rabanne πρόσθεσε στα αγαπημένα του μεταλλικά υλικά μακριά αραχνοΰφαντα φορέματα με λουλούδια. Ο Mugler υπογράφει μακριές ντραπέ φλοράλ φούστες. Ο κλασικός γαλλικός οίκος Leonard, ο οποίος αγαπήθηκε ιδιαίτερα για τις περίφημες πεταλούδες πάνω στα υφάσματά του, παίζει και αυτός με τα φλοράλ. Φουστάνια, μπλούζες και ένα θεαματικό body, όλα φλοράλ. Το brand Valentin Yudashkin επίσης αγαπάει τα άνθη, όπως βέβαια και οι Dolce & Gabbana, οι οποίοι τα συνδυάζουν με denim κοστούμια σε χακί χρώματα. Τα κολιέ των διάσημων ιταλών σχεδιαστών είναι γεμάτα λουλούδια, όπως και τα γυαλιά τους, καπέλα, παπούτσια και τσάντες. Τέλος, τα φλοράλ του διάσημου τούρκου σχεδιαστή Erdem είναι πάντα πολύ ιδιαίτερα.