• Αναζήτηση

Αρχισε να λειτουργεί υπαίθριο γυμναστήριο στην Γ’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά

Οι δημότες μπορούν να αθλούνται καθημερινά δωρεάν, υπό την καθοδήγηση γυμναστών του Ο.Π.Α.Ν.

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα η λειτουργία του νέου υπαίθριου γυμναστηρίου στην περιοχή του Νέου Φαλήρου που δημιούργησε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά,  στον οποίο μπορούν οι δημότες να αθλούνται καθημερινά δωρεάν, υπό την καθοδήγηση γυμναστών του Ο.Π.Α.Ν.

Η δημιουργία του πολυχώρου αθλητισμού, ο οποίος διαθέτει σύγχρονα όργανα γυμναστικής κι έναν μικρό στίβο, πραγματοποιήθηκε μετά από πλήρη ανακαίνιση  ενός  γηπέδου βόλεϊ επί της οδού Καλλέργη, το οποίο παρέμενε επί χρόνια εγκαταλελειμμένο.

Οι δημότες μπορούν να αθλούνται δωρεάν καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 22:00 και   Σαββατοκύριακα από τις 9:00 έως τις 20:00.

Καθηγητές φυσικής αγωγής θα καθοδηγούν και θα γυμνάζουν τους αθλούμενους καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 19:00.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της τόνισε πως η δημιουργία και η ανακατασκευή χώρων άθλησης στην πόλη, αποτελεί προτεραιότητα για τον Ο.Π.Α.Ν. και τον Δήμο Πειραιά. «Είναι γνωστό ότι ο Πειραιάς, είναι αδικημένη  πόλη σε επίπεδο αθλητικών υποδομών. Παρόλα αυτά, εμείς προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας,  να δημιουργήσουμε χώρους άθλησης στην πόλη μας και να βελτιώσουμε τους υπάρχοντες,  προκειμένου να δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να αθλούνται δωρεάν», σημείωσε η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., προσθέτοντας: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μετατρέψαμε ένα εγκαταλελειμμένο χώρο στο Νέο Φάληρο, σε πολυχώρο αθλητισμού. Εύχομαι οι κάτοικοι της περιοχής να αθλούνται στο νέο υπαίθριο γυμναστήριο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη καθώς και τον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιακόσταυρο για τη στήριξη και τη συνεργασία».

Επίσης ο πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία του υπαίθριου γυμναστηρίου, καθώς όπως επεσήμανε, η περιοχή του Νέου Φαλήρου έχει ανάγκη από χώρους άθλησης. Ο κ. Λιακόσταυρος υπογράμμισε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιούνται χώροι, οι οποίοι παρέμεναν επί χρόνια εγκαταλελειμμένοι, επ΄ ωφελεία των δημοτών.

Τέλος, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πειραιά και την πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. για την άψογη συνεργασία, προκειμένου να δημιουργηθεί στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα υπαίθριο γυμναστήριο.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk