• Αναζήτηση
 • Όταν οι σειρήνες μαγεύουν με τη… Σιωπή τους

  Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου η παράσταση Franz Kafka παρουσιάζεται στην Πράγα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου η παράσταση Franz Kafka σε σκηνοθεσία της βραβευμένης ηθοποιού και χορογράφου Σοφίας Καζαντζιάν {“Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι…”, “Ο Κρητικός”, “Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)”} θα παρουσιαστεί στην πατρίδα του συγγραφέα, την Πράγα, στο DumNarodnostnich Mensin, στα τσέχικα και στα ελληνικά.

  Η Σοφία Καζαντζιάν που έχει ήδη διαγράψει μία ευρωπαϊκή πορεία (Βερολίνο, Ζυρίχη, Παρίσι, Μόσχα, Λονδίνο, Δουβλίνο, Μόναχο κ.α.) και έχει βραβευτεί από την Unesco για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, ανεβάζει με την ομάδα χοροθεάτρου της La Familia για πρώτη φορά μία παράσταση με Έλληνες ερμηνευτές για έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς παγκοσμίως στην Τσεχία, λίγα μέτρα από το σπίτι στο οποίο έζησε και μεγάλωσε ο Φραντς Κάφκα.

  Πρόκειται για μία παράσταση σωματικού θεάτρου πάνω στο σύνολο του αριστουργηματικού έργου του Τσέχου συγγραφέα (Μεταμόρφωση, Πύργος, Δίκη, Στη σωφρονιστική αποικία, Ο Καλλιτέχνης της πείνας κ.ά.) διανθισμένη με στιγμές από την προσωπική του ζωή.

  Οι ερμηνευτές ακροβατούν μεταξύ ρεαλισμού και σουρεαλισμού, σωματοποιώντας βασικές έννοιες και αλήθειες που διέπουν το έργο του Κάφκα και το καθιστούν πιο επίκαιρο από ποτέ και δημιουργώντας μία παράσταση φόρο τιμής στον ίδιο αλλά και σε όλους εκείνους που θέλησαν και θέλουν με το έργο και τη ζωή τους “να γκρεμίσουν συθέμελα την όμορφη σωφρονιστική μας αποικία” και να φτιάξουν έναν κόσμο από την αρχή. Δημιουργώντας με τα σώματά τους ένα γλυπτό που μοιάζει με το μυαλό του συγγραφέα, οι ερμηνευτές ως ιδέες απελευθερώνονται για να πάρουν σάρκα και οστά και να ζωντανέψουν με ένα μοναδικό χοροθεατρικό τρόπο τις ιδέες, τα έργα και τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του πιο σκοτεινού συγγραφέα.

  Σκηνοθετική επιμέλεια: Σοφία Καζαντζιάν. Ερμηνεύουν: Ειρήνη Αμπατζή, Πάνος Βουτσινάς, Αναστασία Δέλτα, Μάρα Ζαλώνη, Τατιάνα Καλαϊτζή, Διονύσης Κοκκοτάκης, Άντρεα Μαύρου, Παντελής Μηλλάς, Χριστίνα Παπαγιάννη, Μαρήλια Φραντζεσκάκη.

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk