Τα Χριστούγεννα αποτελούν για τους περισσότερους, και δη για τα παιδιά, την ομορφότερη γιορτή του χρόνου. Μία από τις βαθύτερες έννοιες, όμως, των Χριστουγέννων είναι εκείνη της προσφοράς. Κι αυτό είναι μια βασική αρχή που ασπάζεται και η ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως αποδεικνύουν τα  προγράμματα που επιλέγει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει αυτές τις εορταστικές ημέρες.

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποιεί μια ευχή για τις φετινές γιορτές, για «Χριστούγεννα Μαζί» με την «Κιβωτό του Κόσμου». Έτσι, τα φετινά Χριστούγεννα «στρώνει» το γιορτινό τραπέζι στα παιδιά της «Κιβωτού». Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει δωροεπιταγές για το χριστουγεννιάτικο γεύμα σε όλα τα Σπίτια Φιλοξενίας στην Άνοιξη, τον Πειραιά, τον Κολωνό, την Πωγωνιανή, την Κόνιτσα, τη Χίο και το Βόλο, με στόχο να δημιουργήσει ζεστές αναμνήσεις αγάπης για τα 600 παιδιά της «Κιβωτού» σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, ομάδα εργαζομένων της ΑΒ επισκέφθηκε το Κέντρο Ημέρας της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, με σκοπό να χαρίσει χαμόγελα στα παιδιά. Χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα και παραμύθια «πλημμύρισαν» τη δομή του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Παιδιά και εθελοντές στόλισαν στον Κολωνό το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι εθελοντές, ως άλλοι Αι Βασίληδες, μοίρασαν δεκάδες δώρα σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών, ενώ αφηγήθηκαν την πιο ζεστή χριστουγεννιάτικη ιστορία, το παραμύθι «Το Μαγικό Πεφταστέρι». Λαμπερά παιδικά χαμόγελα και θερμά χειροκροτήματα έκλεισαν την όμορφη εκδήλωση. Ήταν μια ημέρα προσφοράς, την μαγεία της οποίας μοιράστηκαν τόσο τα παιδιά, όσο και οι εθελοντές με την εμπειρία που δημιούργησε η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Γιατί τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, καθώς οι μυρωδιές, οι λιχουδιές, τα πολύχρωμα στολίδια, η προσμονή του δώρου από τον Άγιο Βασίλη, τα κάλαντα και τα παραμύθια φαντάζουν μαγικά και ξεχωριστά στα μάτια τους, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν είναι δεδομένα για όλα τα παιδιά. Και ειδικά αυτά τα παιδιά είναι εκείνα που μας έχουν περισσότερο ανάγκη.

Αυτό μας υπενθυμίζει, επί της ουσίας, η ΑΒ Βασιλόπουλος με τις δράσεις της και για μια ακόμη χρονιά αποδεικνύει την ακλόνητη προσήλωσή της και την ευαισθησία της σε θέματα που αφορούν στο παιδί και την οικογένεια.