Για τον Μάρτιο είναι προγραμματισμένη η νέα, περιπετειώδης, live-action ταινία της Disney· δεν είναι άλλη από τον θρυλικό ελέφαντα «Dumbo», έτσι όπως τον αντιμετωπίζει ο Τιμ Μπάρτον, σκηνοθέτης με όραμα και απίστευτες ιδέες. Ο Μπάρτον προχωρεί την πολυαγαπημένη κλασική ιστορία ένα βήμα πιο πέρα (ή πολλά βήματα πιο πέρα), θέλοντας με τη δική του ταινία να μιλήσει για τη διαφορετικότητα και την οικογένεια. Kαι όσοι γνωρίζουν τον «κόσμο» του σκηνοθέτη, θα πρέπει σίγουρα να περιμένουν κάτι εντελώς το αντισυμβατικό και ενδεχομένως αρκετά σκοτεινό.
Αυτά που ξέρουμε επισήμως ως τώρα για την ταινία έχουν ως εξής: ο ιδιοκτήτης τσίρκου Mαξ Mέντιτσι (Ντάνι Ντε Βίτο) επιστρατεύει τον Χολτ Φάριερ (Κόλιν Φάρελ), πρώην αστέρι του τσίρκου, και τα παιδιά του Mίλι (Nίκο Πάρκερ) και Τζο (Φίνλεϊ Χόμπινς) για να φροντίσουν έναν νεογέννητο ελέφαντα με υπερμεγέθη αφτιά, τα οποία τον κάνουν περίγελο ενός τσίρκου που πνέει τα λοίσθια.
Ο Dumbo δέχεται γελοιοποίηση για τα μεγάλα του αφτιά, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ως φτερά για να πετάξει. Και όταν αυτό γίνεται αντιληπτό, το τσίρκο ξαναζεί τις παλιές του δόξες, προσελκύοντας τον επιχειρηματία Β.A. Βάντεβερ (Mάικλ Κίτον), που θέλει το ασυνήθιστο παχύδερμο για την Dreamland, το εντυπωσιακό του σόου. Ο Dumbo φτάνει σε νέα ύψη στο πλευρό της γοητευτικής και ταλαντούχας ακροβάτισσας Κολέτ Μάρτσαντ (Eύα Γκριν), μέχρι που ο Χoλτ ανακαλύπτει ότι πίσω από την εκτυφλωτική γυαλάδα της Dreamland κρύβονται σκοτεινά μυστικά…
H ιστορία του Dumbo αρχίζει στις αρχές της δεκαετίας του 1940, όταν η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney διανεμήθηκε στις αίθουσες. Είχαν προηγηθεί οι «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι», «Πινόκιο» και «Φαντασία». Η ιστορία του γλυκύτατου ελέφαντα  είναι βασισμένη στο έργο της Ελεν Αμπερσον και του εικονογράφου Χάρολντ Περλ. Το έργο περιέχει οκτώ ζωγραφιές και μερικές γραμμές από κείμενο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν επηρέασε την πορεία του «Dumbo» στα ταμεία. Για την ακρίβεια, ο «Dumbo» είναι η πιο επιτυχημένη οικονομικά ταινία της Disney στη δεκαετία του 1940. Εχοντας στοιχίσει μόλις 950.000 δολάρια (λιγότερο από το ένα τρίτο του κόστους του «Πινόκιο») έφερε τελικά έσοδα $1,6 εκατομμύρια (κατά τη διάρκεια της πρώτης κυκλοφορίας). Ο «Dumbo» και η «Χιονάτη» ήταν οι μόνες ταινίες της Disney προ του 1943 οι οποίες έφεραν κέρδος. Επανακυκλοφόρησε στις αίθουσες το 1949, το 1959, το 1972 και το 1976.
H ταινία «Dumbo» του Τιμ Μπάρτον θα παιχθεί στις αίθουσες σε διανομή Feelgood Entertainment.