Τα 20 χρόνια παρουσίας της στη χώρα μας γιόρτασε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου η διεθνής συμβουλευτική εταιρία McKinsey & Company, με μια εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Πάνω από 250 εκπρόσωποι των κυριότερων κλάδων της ελληνικής οικονομίας έδωσαν το παρών, τιμώντας την επιτυχημένη πορεία και τα σημαντικά επιτεύγματα της McKinsey στην Ελλάδα.

Ο Kevin Sneader, Διευθύνων Σύμβουλος της McKinsey παγκοσμίως, χαιρέτισε την εκδήλωση επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας, και ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στη McKinsey τα τελευταία 20 χρόνια. «Είμαστε περήφανοι για την συνεισφορά μας στην Ελλάδα,» τόνισε ο Kevin Sneader. «Η δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε πολύτιμος συνεργάτης για τις ελληνικές επιχειρήσεις και την Ελλάδα γενικότερα.»

Ο Γιώργος Δ. Τσόπελας (Senior Partner και Διευθύνων Σύμβουλος της McKinsey σε Ελλάδα & Κύπρο) παρουσίασε τα ορόσημα της Εταιρείας στη χώρα μας μέχρι σήμερα, καθώς και τη συμβολή της στη μακροπρόθεσμη επιτυχία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα μέσα από τον ορισμό αποτελεσματικών στρατηγικών, την υλοποίηση αλλαγών, και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Ειδική μνεία έγινε στην έκθεση της McKinsey «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά» η οποία εξέτασε 14 τομείς της ελληνικής οικονομίας, και προσδιόρισε το μοντέλο και τη στρατηγική ανάπτυξης που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, χρησιμοποιώντας ως βάση την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης.

Τέλος, ο Martin Hirt, Senior Partner και επικεφαλής των υπηρεσιών Στρατηγικής της McKinsey παγκοσμίως, μίλησε για τους πυλώνες που καθορίζουν την πρόοδο και την ανάπτυξη σήμερα. O Martin Hirt ανέλυσε τις τελευταίες τάσεις στη διεθνή ανάπτυξη, με το παραδοσιακό εμπόριο και τις χρηματοοικονομικές ροές να υστερούν σε σύγκριση με την παγκόσμια ψηφιακή οικονομία που αναπτύσσεται ραγδαία, τόνισε τις συνεχείς αλλαγές που παρατηρούνται στη βιομηχανία μέσα από την ψηφιοποίηση και τις νέες μεθόδους ανάλυσης δεδομένων, και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κοινωνικού μοντέλου σε πολλές χώρες.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό μουσικό πρόγραμμα από τη διάσημη σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, συνοδευόμενη από τους Έλληνες τενόρους Μπάμπη Βελισσαρίο, Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και Χρήστο Λάζο.