• Αναζήτηση
 • Κατέσχεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ από το κόμμα της Λεπέν

  Την απόφαση να μπλοκάρουν δύο εκατομμύρια ευρώ από την κρατική επιχορήγηση που προοριζόταν για το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν πήραν Γάλλοι δικαστές.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την απόφαση να μπλοκάρουν δύο εκατομμύρια ευρώ από την κρατική επιχορήγηση που προοριζόταν για το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν πήραν Γάλλοι δικαστές, με την επικεφαλής του «Εθνικού Συναγερμού» να υποστηρίζει ότι το κόμμα της «απειλείται με αφανισμό».

  Στη Γαλλία τα πολιτικά κόμματα λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις που εξαρτώνται από τις επιδόσεις τους στις εκλογές.

  Ο «Εθνικός Συναγερμός», το κόμμα της Λεπέν το οποίο επί δεκαετίες ήταν γνωστό ως Εθνικό Μέτωπο, επρόκειτο να λάβει τη δόση των 2,35 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες.

  Οι δικαστές αποφάσισαν κατά της χορήγησης του ποσού αυτού στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη κατάχρηση χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το αντιμεταναστευτικό κόμμα, αναφέρει η Λεπέν σε ανακοίνωσή της.

  «Ο Εθνικός Συναγερμός απειλείται με θάνατο από τους δικαστές!», είπε η Λεπέν, η οποία έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική εναντίον δικαστών και τραπεζών στη διάρκεια των χρόνων λέγοντας ότι αδίκως στοχοποιούν το κόμμα της.

  Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι δικαστές που ερευνούν την υπόθεση έχουν ζητήσει την κατάσχεση του ποσού αυτού.

  Τον περασμένο χρόνο η Λεπέν έφθασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και εξελέγη βουλευτής μαζί με άλλους επτά υποψηφίους του κόμματός της.

  Κόσμος