Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας ύποπτος, ο οποίος φέρεται να είναι ο οδηγός του βαν που έπεσε πάνω σεπλήθος που παρακολουθούσε συναυλία στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής της Ολλανδίας προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν είναι ακόμη σαφές αν ο οδηγός έπεσε σκοπίμως πάνω στους ανθρώπους που παρακολουθούσαν τη μουσική διοργάνωση Pinkpop ή αν πρόκειται για ατύχημα.

Το λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω στο πλήθος στις 04:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις ώρες μετά την εμφάνιση του καλλιτέχνη της R&B Μπρούνο Μαρς ενώπιον 70.000 θεατών.

«Η έρευνα αυτή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε αν πρόκειται για σκόπιμη πράξη ή για ατύχημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χαμπ Χάενεν.

Ένοπλοι έχουν οδηγήσει οχήματα πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο πλαίσιο επιθέσεων στο Λονδίνο, το Βερολίνο, την Βαρκελώνη και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις τα τελευταία χρόνια.

Το φεστιβάλ Ρinkpop πραγματοποιείται στο Λάντγκρααφ, μια μικρή πόλη κοντά στα γερμανικά και βελγικά σύνορα, που βρίσκεται 220 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Άμστερνταμ. Η συναυλία ήταν sold-out και σε αυτήν συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Pearl Jam και Foo Fighters.

Ο Μαρς έκλεισε το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι ο δρόμος όπου σημειώθηκε το περιστατικό–μια από τις δύο εξόδους από τον συναυλιακό χώρο–αποκλείστηκε για να ερευνηθεί για τυχόν στοιχεία.