Μαρτίνης: Στο εδώλιο για απιστία ο πρώην πρόεδρος του Ερ. Ντυνάν

Τoν δρόμο που οδηγεί στο εδώλιο έδειξαν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη, προκειμένου να δικαστεί για απιστία κατ ΄εξακολούθηση, αδίκημα που αφορά στις χαριστικές ρυθμίσεις νοσηλίων σε πολιτικούς,καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, από τις οποίες φέρεται το νοσοκομείο να ζημιώθηκε κατά 1.741.242 ευρώ.

Τoν δρόμο που οδηγεί στο εδώλιο έδειξαν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη, προκειμένου να δικαστεί για απιστία κατ ΄εξακολούθηση, αδίκημα που αφορά στις χαριστικές ρυθμίσεις νοσηλίων σε πολιτικούς,καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, από τις οποίες φέρεται το νοσοκομείο
να ζημιώθηκε κατά 1.741.242 ευρώ.

Η υπόθεση, κατά την κατηγορία, συνδέεται με μία λίστα με 51 ρυθμίσεις, που έγιναν την περίοδο από την 1/1/2007 ως τις 31/12/2010. Πρόκειται για τα υψηλότερα νοσήλια ενός ευρύτερου καταλόγου 8.100 ασθενών που φέρεται να ωφελήθηκαν μέσω των χαριστικών ρυθμίσεων . Ο έλεγχος ωστόσο όλων των περιπτώσεων κρίθηκε ανέφικτος με αποτέλεσμα η
ανακριτική έρευνα να επικεντρωθεί στις παροχές που άρχιζαν περίπου από τις 3.000 ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας , βρίσκεται ασθενής που, για τρεις νοσηλείες, έπρεπε να πληρώσει 355.491 ευρώ. Κατά το κατηγορητήριο, η έκπτωση έφτασε στις 300.285 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό, σχεδόν στο σύνολο του, καταβλήθηκε από τον ασφαλιστικό του φορέα του ασθενούς.

Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων φτάνει τα 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το Ερρίκος Ντυνάν εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει παραπεμφθεί σε δίκη και πρόκειται να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για μία άλλη δικογραφία. Αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκίας με 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk