• Αναζήτηση
 • Αποφασισμένη να «απαντήσει» για τον Grenfell Tower η Μέι

  Εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού υποστήριξε ότι η κ. Μέι θα δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις για την τραγωδία στον Grenfell Tower, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αποφασισμένη να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις για την πρωτοφανή καταστροφή στον Grenfell Tower, όπου εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, είναι η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, ο οποίος απάντησε στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση.

  Πηγή των έντονων αντιδράσεων αποτέλεσε ο ράπερ Stormzy, ο οποίος κατέκρινε την κυβερνητική πολιτική στα πρόσφατα βρετανικά μουσικά βραβεία, χαρακτηρίζοντας «εγκληματίες» τα στελέχη της κυβέρνησης.

  Ο εκπρόσωπος της κ. Μέι υποστήριξε ότι η πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι είχε πει πως η φωτιά στο πολυώροφο κτίριο δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί. «Πιστεύω ότι η πρωθυπουργός υπήρξε πολύ σαφής πως το Grenfell Tower ήταν μια αδιανόητη τραγωδία που ποτέ δεν θα έπρεπε να συμβεί και δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

  «Είναι αποφασισμένη η έρευνα των αρχών να ανακαλύψει όχι μόνο τι πήγε στραβά, αλλά και για ποιο λόγο αγνοήθηκαν για τόσα πολλά χρόνια οι φωνές των ανθρώπων στο Grenfell Tower», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ένα ποσό ύψους 58,9 εκατ. λιρών (82 εκατ. δολαρίων) έχει δεσμευθεί για τη στήριξη των θυμάτων της τραγωδίας.

  Ο Stormzy, που κέρδισε δύο βραβεία στα πιο προβεβλημένα μουσικά βραβεία της Βρετανίας, επιτέθηκε υπό τους ρυθμούς της ραπ στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, λέγοντας πως η Μέι πιστεύει ότι «απλά ξεχάσαμε το Grenfell Tower». «Εγκληματίες, και έχετε το θράσος να μας αποκαλείτε αγροίκους, θα πρέπει να μπείτε φυλακή, θα πρέπει να πληρώσετε, θα πρέπει να καεί το σπίτι σας και να δείτε εάν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με αυτό».

  Ο ηγέτης του βασικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, τον οποίο στήριξε ο Stormzy στις περυσινές εκλογές, συνεχάρη τον ράπερ. «Συγχαρητήρια @Stormzy1 που κέρδισες το πρώτο βραβείο #BRIT και πόσο δυνατό performance. #Grenfell», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk