• Αναζήτηση
 • Συρία: Τουλάχιστον 210 νεκροί μέσα σε 72 ώρες στην Ανατολική Γούτα

  Για τρίτη συνεχή ημέρα οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις σφυροκοπούν τον θύλακα της Ανατολικής Γούτα, ανατολικά της Δαμασκού, που ελέγχεται από τους αντάρτες, σκοτώνοντας σήμερα μόνο τουλάχιστον 66 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παράλληλα, έξι νοσοκομεία στον θύλακα έχουν βομβαρδιστεί το τελευταίο 48ωρο, τρία εκ των των οποίων πλέον βρίσκονται εκτός λειτουργίας και δύο σε μερική λειτουργία.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για τρίτη συνεχή ημέρα οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις σφυροκοπούν τον θύλακα της Ανατολικής Γούτα, ανατολικά της Δαμασκού, που ελέγχεται από τους αντάρτες, σκοτώνοντας σήμερα μόνο τουλάχιστον 66 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Οι εντατικοί βομβαρδισμοί της αεροπορίας και του πυροβολικού του συριακού καθεστώτος στην Ανατολική Γούτα από την Κυριακή έχουν αποτέλεσμα συνολικά περισσότερους από 210 αμάχους νεκρούς, ανάμεσά τους περίπου 60 παιδιά, σε ένα πρελούδιο μιας χερσαίας επίθεσης στον πολιορκούμενο θύλακα.

  Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 17 άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή, 127 τη Δευτέρα και 66 σήμερα, Τρίτη. Ακόμη, 850 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί αυτές τις ημέρες.

  Παράλληλα, έξι νοσοκομεία στον θύλακα έχουν βομβαρδιστεί το τελευταίο 48ωρο, τρία εκ των οποίων πλέον βρίσκονται εκτός λειτουργίας και δύο σε μερική λειτουργία, δήλωσε ο Πάνος Μουμτζής, περιφερειακός συντονιστής για την κρίση στη Συρία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

  Από τις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της συριακής αντιπολίτευσης, Νασρ Χαρίρι, δήλωσε ότι οι εντατικοί βομβαρδισμοί συνιστούν «έγκλημα πολέμου» και απηύθυνε έκκληση για άσκηση μεγαλύτερης διεθνούς πίεσης στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να διακόψει την επιθετική εκστρατεία.

  Μέλη των σωστικών συνεργείων τονίζουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές έχουν δημιουργήσει ένα «καθεστώς τρόμου» ανάμεσα στους πολίτες του ανταρτοκρατούμενου θύλακα, όπου τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 400.000 ζουν άνθρωποι.

  Ένοπλες παρατάξεις από την περιοχή βομβάρδισαν με όλμους τη Δαμασκό σήμερα, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας 28, ανέφερε η συριακή κρατική τηλεόραση. Ο συριακός στρατός απάντησε πλήττοντας στόχους μαχητών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

  Η Πολιτική Προστασία στην ανατολική Γούτα ανέφερε ότι αεροσκάφη έπληξαν την Καφρ Μπάτνα, την Σάγκμπα, την Χαμουρίγιε και άλλες πόλεις.

  «Τα πολεμικά αεροσκάφη δεν φεύγουν ποτέ από τον αέρα» δήλωσε ο Σιράζ Μαχμούντ, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, σημειώνοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει σπίτια, σχολεία και ιατρικές εγκαταστάσεις.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk