• Αναζήτηση
 • Τουρκία: Ερευνα σε νοσοκομείο για 100 εγκυμοσύνες εφήβων

  Έρευνα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης ξεκινούν οι τουρκικές αρχές σχετικά με περισσότερες από 100 εγκυμοσύνες έφηβων κοριτσιών, οι οποίες δεν δηλώθηκαν στους αρμόδιους φορείς και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να καταστεί σαφές υπό ποιες συνθήκες τα κορίτσια αυτά έμειναν έγκυες και αν είχαν υποστεί βιασμό.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έρευνα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης ξεκινούν οι τουρκικές αρχές σχετικά με  περισσότερες από 100 εγκυμοσύνες έφηβων κοριτσιών, οι οποίες δεν δηλώθηκαν στους αρμόδιους φορείς και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να καταστεί σαφές υπό ποιες συνθήκες τα κορίτσια αυτά έμειναν έγκυες και αν είχαν υποστεί βιασμό. 

  Την έρευνα προκάλεσε η δημοσίευση από την εφημερίδα Hurriyet την Τετάρτη μιας έρευνας, σύμφωνα με την οποία η πανεπιστημιακή κλινική Suleyman δεν ανέφερε στις αρχές, όπως όφειλε να κάνει, ότι παρείχε φροντίδα σε 115 έφηβες που πήγαν να γεννήσουν.

  Μεταξύ των κοριτσιών που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 9η Μαΐου του 2017, τα 38 ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών και τα 39 ήταν από τη Συρία, σύμφωνα με τη Hurriyet που είχε πρόσβαση στον κατάλογο των ασθενών.

  Αντιδρώντας στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας, η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, «διέταξε τη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας» επισήμανε το υπουργείο σε ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

  «Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αχμέτ Ντεμιρτζάν, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk. «Θα διεξαχθεί έρευνα και τα συμπεράσματα θα δημοσιοποιηθούν» διαβεβαίωσε.

  Σύμφωνα με τη Hurriyet, η διοίκηση του νοσοκομείου μετέθεσε έναν υπάλληλο που προειδοποίησε έναν εισαγγελέα σχετικά με την κατάσταση. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης ζήτησε από τον εν λόγω εισαγγελέα να μην ξεκινήσει έρευνα.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk