Η Συρία καταδικάζει τη συνοριακή δύναμη που συγκροτούν οι ΗΠΑ στα εδάφη της

Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα τη νέα συνοριακή δύναμη που συγκροτούν οι ΗΠΑ με τις συμμαχικές τους πολιτοφυλακές στη βόρεια Συρία, λέγοντας ότι αποτελεί «κατάφωρη επίθεση» στην εθνική της κυριαρχία.

Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα τη νέα συνοριακή δύναμη που συγκροτούν οι ΗΠΑ με τις συμμαχικές τους πολιτοφυλακές στη βόρεια Συρία, λέγοντας ότι αποτελεί «κατάφωρη επίθεση» στην εθνική της κυριαρχία.

«Αυτό που έκανε η αμερικανική κυβέρνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της καταστροφικής της πολιτικής στην περιοχή για τον κατακερματισμό χωρών (…) και την επιβολή οποιωνδήποτε λύσεων στις κρίσεις» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο επίσημη πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο συριακός στρατός είναι αποφασισμένος να τερματίσει οποιαδήποτε μορφή αμερικανικής παρουσίας στη χώρα, μετέδωσε παράλληλα η συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη και αυτή επίσημη πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός συνεργάζεται με συριακές πολιτοφυλακές, για να δημιουργήσει μια νέα μεθοριακή δύναμη 30.000 ανδρών. Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονη αντίδραση από την Τουρκία σχετικά με την υποστήριξη από τις ΗΠΑ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, στις τάξεις των οποίων μετέχουν οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).

Οι ΗΠΑ «παίζουν με τη φωτιά» με την ίδρυση συριακής μεθοριακής δύναμης ασφαλείας, στην οποία περιλαμβάνονται κουρδικές πολιτοφυλακές, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), που θα αποτελούν μέρος αυτής της μεθοριακής δύναμης.

«Οι ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δημιουργούν ένα στρατό τρομοκρατών, τον οποίον ονομάζουν «δυνάμεις ασφαλείας». Αυτό δεν είναι αγώνας κατά του ΙΚ και της τρομοκρατίας, αλλά υποστήριξή τους» έγραψε ο Μποζντάγ στο Twitter.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk