• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Μαζί θα φύγουν Τσίπρας – Καμμένος

  Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την πως φτωχοποιεί την μεσαία τάξη, παίρνοντας μέτρα που ξεπερνούν τα 14 δισ. ευρώ. Παράλληλα, σημείωσε πως «η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για την Ελλάδα μετά το 2018 και μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μιλώντας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «μετά από 17 μέρες εμφανίστηκε επιτέλους ο κ.Τσίπρας για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού».

  «Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο, θα τον περιμένουμε να απολογηθεί και αυτός για μια σκοτεινή υπόθεση» διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «όπως είχε πει ο κ. Καμμένος, μαζί με τον κ.Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι».

  «Τους λέμε, λοιπόν, ότι το τέλος δεν αργεί. Θα έρθει πολύ σύντομα και μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

  «Φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη»

  Με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως φτωχοποιεί την μεσαία τάξη, παίρνοντας μέτρα που ξεπερνούν τα 14 δισ. ευρώ.

  «Και μετά είναι υπερήφανοι και χαίρονται επειδή επέστρεψαν 700 εκατ. φέτος και 600 πέρσι. Πήραν πολλά και επιστρέφουν λίγα. Φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη μέσα από την υπέρμετρή φορολόγηση», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

  «Του Τσακαλώτου του αρέσει να βάζει φόρους» ανέφερε, τονίζοντας πως 140 χιλιάδες θα χάσουν το ΕΚΑΣ φέτος και άλλοι τόσοι το έχασαν πέρσι. «Μειώνονται επιδόματα, οι νησιώτες θα πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ, μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης, θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τον φόρο υπεραξίας στην πώληση, οι ιατρικές δαπάνες δεν θα εκπίπτουν, αυξάνονται ασφαλιστικές εισφορές» ήταν μερικά από τα παραδείγματα που έφερε, κάνοντας λόγο για συνέχεια της ίδιας καταστροφικής πολιτικής που έχει βουλιάξει τη χώρα στη στασιμότητα.

  Ο κ.Μητσοτάκης συνέχισε, λέγοντας πως «όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει για ανάπτυξη οι πολίτες δεν πείθονται. Κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα είχε ποτέ υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη και να μας στοιχίσει η περιπέτεια 100 δισ. ευρώ. Δεν θα συμφωνούσε με τόση άνεση σε υπερβολικά πλεονάσματα που κρατούν δεμένα τα χέρια της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση δεν θα διαφήμιζε την υπέρβαση του πλεονάσματος. Αυτά είναι χρήματα που λείπουν από την αναπτυξιακή δυναμική της ΝΔ».

  Δεν θα βάζαμε εμπόδια σε επενδύσεις»

  «Μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έβαζε εμπόδια στις επενδύσεις» είπε, επισημαίνοντας πως ο ίδιος μιλά για σχέδιο με διαφορετική δημοσιονομική πολιτική, μικρότερο κράτος, λιγότερους φόρους, και μεταρρυθμίσεις παντού ξεκινώντας από τον δημόσιο τομέα. Αναφερόμενος στις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση που, όπως είπε, πρέπει να γίνουν, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πρέπει να υπάρχει σχέδιο, αποφασιστικότητα και συνεργασία με τη μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων που πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια αλλαγής της δημόσιας διοίκησης.

  Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ θα σχεδιάζει την επιτελική δομή του κράτους και θα καταργεί τις περιττές δομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια με αποκλειστικό σκοπό να τακτοποιηθούν φίλοι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

  Παράλληλα, έκανε λόγο για σταθερό πλαίσιο προσλήψεων – συνταξιοδοτήσεων, 5 προς 1, ξεκαθαρίζοντας πως στην αξιολόγηση δεν θα κάνει πίσω και πως δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο. Επεσήμανε, όμως, πως η απασχόληση ενός συμβασιούχου δεν συνιστά αυτόματο δικαίωμα στην πρόσληψή του.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει ένα απλό πειθαρχικό δίκαιο με γρήγορη απόδοση πειθαρχικής ευθύνης, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές ενίσχυσης, εκσυγχρονισμού και επιτάχυνσης του θεσμού και του έργου της δικαιοσύνης.

  «Δεν αφήνεται η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της στα Εξάρχεια»

  Όσον αφορά τα θέματα της ασφάλειας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση των πολιτών ότι τα πράγματα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση. «Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και υποχρέωση της πολιτείας. Δεν είναι αριστερή ούτε δεξιά πολιτική. Είναι σωστή πολιτική» είπε, τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει μια σοβαρή χώρα.

  Κατηγορώντας την κυβέρνηση πως παραποιεί τα στοιχεία και δεν βλέπει το πρόβλημα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιοργάνωσης του τρόπου που λειτουργεί η αστυνομία. «Ομάδες όπως η ΔΙΑΣ πρέπει να ενισχυθούν και η παρουσία της ΕΛΑΣ πρέπει να γίνει αισθητή εκεί που χρειάζεται».

  «Πρέπει να γίνει ανακατανομή του προσωπικού» είπε, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο θέμα των Εξαρχείων και εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης. «Το κράτος απουσιάζει εξ ολοκλήρου. Όταν κάποιοι δίνουν εντολές μην μπείτε καθόλου στα Εξάρχεια για να μην ενοχληθούν κάποιοι, τότε υπάρχει ζήτημα κάλυψης κάποιων. Δεν αφήνεται η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της στα Εξάρχεια.

  Πρέπει να δημιουργήσουμε μια πλατιά συμμαχία, να μιλήσουμε με κατοίκους, να αναζητήσουμε σημαντικά έργα υποδομής» είπε, προτείνοντας την δημιουργία ενός τολμηρού σχεδίου ουσιαστικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με αφετηρία το αρχαιολογικό μουσείο.

  Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάργησης της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως είναι τώρα, στην κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, καθώς και υπέρ της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας.

  «Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για την Ελλάδα μετά το 2018 και μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk