• Αναζήτηση
 • Βουλή: 1 εκατ. ευρώ στους πληγέντες

  Ένα εκατομμύριο ευρώ θα δώσει οι Βουλή στους πλημμυροπαθείς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σώματος, Νίκος Βούτσης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ένα εκατομμύριο ευρώ θα δώσει οι Βουλή στους πλημμυροπαθείς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σώματος, Νίκος Βούτσης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2018, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η Βουλή ήταν και θα συνεχίσει να είναι παρούσα για την ανακούφιση προβλημάτων της κοινωνίας.

  Τονίζοντας ότι όλη η οικονομική διαχείριση της Βουλής βρίσκεται υπό από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και με προληπτικό έλεγχο από το πρώτο ευρώ, ο κ. Βούτσης ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει όλα τα βήματα για την απόλυτη εναρμόνιση των υπαλλήλων της Βουλής με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, έσπευσε να τονίσει ότι η Βουλή κινήθηκε και πιο μπροστά από το Δημόσιο, αναφορικά με την αξιολόγηση των υπαλλήλων της και τις κρίσεις προϊσταμένων.

  Ο πρόεδρος της Βουλής στην ομιλία του αναφέρθηκε και σε πιέσεις, όπως είπε που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, από τους δανειστές, πιέσεις στις οποίες εάν η Ελλάδα είχε υποκύψει θα οδηγούσαν στην απώλεια της αυτοτέλειας της Βουλής με όλα τα συνεπαγόμενα.

  «Επειδή πλησιάζει ο καιρός για την ολοκλήρωση του προγράμματος, σε ό,τι αφορά τη Βουλή, είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορέσει πολύ γρήγορα να συμβάλει στο να περάσει ο κόσμος από την παρούσα κατάσταση σε μια άλλη» είπε ο Ν. Βούτσης και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να πει ότι η Βουλή θα μπορούσε να έχει τη μισή κοινοβουλευτική διπλωματία. Ή να μην έχει και καθόλου και να κάνει τα εντελώς απαραίτητα. Ή να κοπούν χορηγίες προς πλήθος φορέων που βρίσκονται και σε δύσκολες καταστάσεις λόγω κρίσης σε όλους τους τομείς. Ή ότι οι ξεναγήσεις ή οι φιλοξενίες που γίνονται κάθε χρόνο και ανταποκρίνονται πάνω από 100.000 και 120.000 μαθητές, δεν χρειάζονταν, δεν προσφέρουν κάτι. Πόσο μάλλον θα μπορούσε να πει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αποδοχές για τους βουλευτές και να είναι βουλευτές μόνο αυτοί που μπορούν από το επάγγελμά τους ή την οικογένεια τους και αυτοί να ασκούν πολιτική. Ή τα κόμματα να μην παίρνουν καμία κρατική ενίσχυση και να παίρνουν χρήματα από μία δημόσια πλατφόρμα ενισχυτών».

  «Είναι πολιτική επιλογή να μην ακούμε αυτές τις σειρήνες. Όπως είναι επιλογή να προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο να υποστηρίξουμε τις απόψεις για τη δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα στην Ελλάδα, απέναντι σε απαιτήσεις που έρχονταν κατά καιρούς από τους δανειστές, στις συζητήσεις που γίνανε τα προηγούμενα χρόνια, και αφορούν σε μία περιπτωσιολογική, μεν, αλλά συστηματική απαξίωση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, για να συμπληρώσει: «Για όποιον δεν κατάλαβε το επαναλαμβάνω: Ήταν μεγάλες οι πιέσεις, οι οποίες υπήρξαν σε θέματα όπως το θέμα της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, το θέμα της δυνατότητας να κάνουν οικονομικές εξορμήσεις τα κόμματα, το αν θα έχει τον λόγο της η Βουλή σε σχέση με τις ανεξάρτητες Αρχές στο μέτρο που επιβάλλει το Σύνταγμα και θέματα για την αυτονομία του προϋπολογισμού της Βουλής».

  Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι μεγάλες ήταν και οι πιέσεις να μην υπάρχει καμία εκπροσώπηση του πολιτικού συστήματος στον έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk