• Αναζήτηση
 • Χωρίς Σπανούλη ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ

  Κοινό μυστικό ήταν στον Ολυμπιακό πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν προλαβαίνει το ματς στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» δεν ταξίδεψε στο Ισραήλ με την υπόλοιπη αποστολή και θα γίνει αγώνας δρόμου να προλάβει το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με την Κίμκι στο ΣΕΦ την Πέμπτη (26/10).

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Κοινό μυστικό ήταν στον Ολυμπιακό πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν προλαβαίνει το ματς στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» δεν ταξίδεψε στο Ισραήλ με την υπόλοιπη αποστολή και θα γίνει αγώνας δρόμου να προλάβει το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με την Κίμκι στο ΣΕΦ την Πέμπτη (26/10).

  Ο Σπανούλης θα συνεχίσει ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης στα γόνατα (τενοντίτιδα), ενώ στο Τελ Αβίβ ταξίδεψαν οι Πρίντεζης, Μάντζαρης, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν απέναντι στα Τρίκαλα την Κυριακή (22/10). «Η Μακάμπι έχει αλλάξει τη φιλοσοφία της» προειδοποίησε τους παίκτες του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

  Ο προπονητής του Ολυμπιακού, δήλωσε ακόμη: «Δεν είναι μόνο οι νίκες. Η Μακάμπι έχει αλλάξει την φιλοσοφία της γενικότερα, στο πως παίζει. Είναι πιο ομαδική, έχει ρόλους, έχει χημεία, παίζει εντελώς διαφορετικό μπάσκετ από πέρυσι. Στηρίζεται βέβαια στην αθλητικότητα, την ενέργεια και την ταχύτητα όπως πέρυσι, αλλά μοιράζει την μπάλα περισσότερο, κάνει πιο πολλές πάσες πριν επιτεθεί και για αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι αμυντικά, να σταματήσουμε κάποια πράγματα που κάνουν καλά, για να ‘χαλάσουμε’ τον ρυθμό τους. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ και μπορεί τον ρυθμό της σε 2-3 λεπτά να σε βγάλει εκτός, αλλά μπορεί και σε κάποιο κενό της διάστημα 2-3 λεπτών να χάσει την διαφορά που έχει πάρει».

  Μία ακόμη φορά του ζητήθηκε να μιλήσει για τους τραυματισμούς: «Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Δουλεύουμε με τα παιδιά, βάζουμε κάποια πράγματα. Προσπαθούμε να τους έχουμε όλους και στα μίτινγκ και στις προπονήσεις, ώστε να κατανοούν την τακτική σε άμυνα και επίθεση και όταν είναι ετοιμοπόλεμοι να τα εφαρμόσουν στο παιχνίδι. Σίγουρα η ομάδα όσο περνά ο καιρός θα βελτιώνεται. Είναι καινούργια ομάδα, έχουμε και τραυματισμούς που μας καθυστερούν στο να παίξουμε καλά και με διάρκεια».
  Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο νεαρός Αρσενόπουλος, ο οποίος απέναντι στα Τρίκαλα αγωνίστηκε για δεύτερη φορά, με την ανδρική ομάδα. Αιτία η απουσία του Σπανούλη. «Δεν ήρθε μαζί μας ο Σπανούλης. Κάνει θεραπείες και ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Θα δούμε πότε θα μπει, ανάλογα με την πορεία του ποδιού του. Όσον αφορά τα άλλα τα παιδιά και ο Μάντζαρης και ο Πρίντεζης είναι μαζί μας. Θα το δούμε αύριο μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Μάντζαρης είχε παίξει στο προηγούμενο παιχνίδι με ένεση, το ίδιο και ο Πρίντεζης. ακόμα δεν ξέρουμε. Είναι μαζί μας και ευελπιστούμε πως θα παίξουν, αλλά ακόμη δεν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα,» εξήγησε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

  Ο Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε και στα οφέλη από το τσάρτερ που ναύλωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό και για μία ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους μας, τους κυρίους Αγγελόπουλους, γιατί πραγματικά τα έξι τσάρτερ δίνουν μεγάλη ευκολία στην ομάδα σε θέματα αποκατάστασης, πρόληψης της κούρασης. Μπαίνουν σε διπλά παιχνίδια, όπως είναι αυτή την εβδομάδα. Τους ευχαριστώ, λοιπόν, γιατί δίνουν ένα ακόμη πλεονέκτημα στην ομάδα, να είναι ξεκούραστη και για αυτό το παιχνίδι, αλλά και για το επόμενο. Γιατί αμέσως μετά, την Πέμπτη, παίζουμε ένα ακόμη αγώνα. Άρα το τσάρτερ βοηθά πολύ στο να μειώσει τους χρόνους αναμονής στα αεροδρόμια, την ταλαιπωρία, το να μένεις στον τόπο που παίζεις ενώ έχεις ένα δεύτερο ματς μέσα σε λίγες ώρες… Άρα γλιτώνουμε κούραση».

  Μία ακόμη φορά, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» επανέλαβε ως προς την αντικατάσταση ή μη του άτυχου Κιμ Τιλί: «Δεν βιαζόμαστε. Κοιτάμε προσεκτικά την αγορά χωρίς κινήσεις πανικού. Θα εξετάσουμε αν πραγματικά υπάρχει κάποια περίπτωση που αξίζει και είναι στο επίπεδο του Ολυμπιακού ο παίκτης αυτός. Θα το δούμε αυτό με την διοίκηση. Από την στιγμή που έχουμε εναλλακτικές λύσεις και έχουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την θέση, δεν έχουμε μια άμεση πίεση να αποκτήσουμε παίκτη. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε έναν καλό παίκτη, όχι απλά ένα παίκτη για να πούμε ότι πήραμε. Δεν θέλω να κάνουμε λάθος επιλογή, άρα θα πρέπει να είναι παίκτης που θα ταιριάζει στην φιλοσοφία και στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις».

  Αθλητισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk