• Αναζήτηση
 • Την Τρίτη η τελετή Αφής της Φλόγας για την «ΠιονγκΤσάνγκ 2018»

  Η επίσημη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12.00, κανονικά στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας και θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η επίσημη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12.00, κανονικά στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας και θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

  Τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία με επιτυχία και υπό καλές καιρικές συνθήκες η επίσημη πρόβα της τελετής Αφής για τους ΧΧΙΙΙ χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠιονγκΤσάνγκ 2018», με την παρουσία του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου και του Νοτιοκορεάτη επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Λι Χίι Μπεόμ.

  Σε σύσκεψη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το μεσημέρ της Δευτέρας,  αποφασίστηκε ομόφωνα να διεξαχθεί η τελετή όπως παραδοσιακά συμβαίνει στο αρχαίο στάδιο παρά τον κίνδυνο κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει, σύμφωνα με τα δελτία καιρού, αύριο (24/10) την περιοχή. Φυσικά ενδέχεται να υπάρξουν μερικές μικροαλλαγές στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

  Πρωθιέρεια στην Τελετή είναι η Κατερίνα Λέχου και τις χορογραφίες έχει εμπνευστεί η Αρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα. Ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας Παρκ Γι-Σουνγκ θα είναι, τιμής ένεκεν, ο δεύτερος κατά σειρά λαμπαδηδρόμος στην αρχαία Ολυμπία που θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα από τη δάδα του Απόστολου Αγγέλη έξω από το μνημείο του Πιέρ ντε Κουμπερτέν.

  Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στoυς Νοτιοκορεάτες διοργανωτές είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

  Το πρόγραμμα της τελετής Αφής:

  11:45
  Πέρας προσέλευσης επισήμων
  12:00
  – Έναρξη Τελετής
  – Σχηματισμός Ολυμπιακών Kύκλων
  – Ολυμπιακός Ύμνος – Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας
  – Εθνικός Ύμνος Νότιας Κορέας – Έπαρση Σημαίας Νότιας Κορέας
  – Εθνικός Ύμνος Ελλάδας – Έπαρση Ελληνικής Σημαίας. Οι ύμνοι απαγγέλλονται από τις Παιδικές Νεανικές Χορωδίες των Δήμων Λαυρεωτικής και Μαρκοπούλου
  – Απαγγελία αποσπάσματος του ποιήματος «ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» του Τάκη Δόξα από τον ηθοποιό κ. Γιάννη Στάνκογλου
  – Χαιρετισμός Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Ευθύμιου Κοτζά
  – Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής «ΠΙΟΝΓΚΤΣΑΝΓΚ 2018», κ. Lee Hee-beom
  – Χαιρετισμός Προέδρου Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Thomas Bach
  – Χαιρετισμός Προέδρου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρου Ι. Καπράλου
  12.25
  Είσοδος επισήμων στο Ναό της Ήρας
  – Τελετουργικό Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ναό της Ήρας
  – Είσοδος Πρωθιέρειας και Ιερειών με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο
  – Χορογραφία Ιερειών
  12.50
  – Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Πρωθιέρεια στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο
  – Αναχώρηση πρώτου Λαμπαδηδρόμου για το Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερτέν
  – Έναρξη Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

  Αθλητισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk