• Αναζήτηση
 • Η Ελλάδα θέλει μόνο νίκη στο ΓΣΠ απέναντι στην Κύπρο

  Σήμερα το βράδυ (21:45) η Ελλάδα θα παίξει κόντρα στην Κύπρο, στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, για την 9η αγωνιστική του 8ου ομίλου,

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σήμερα το βράδυ (21:45) η Ελλάδα θα παίξει κόντρα στην Κύπρο, στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, για την 9η αγωνιστική του 8ου ομίλου, στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους παίκτες του Σκίμπε, που θέλουν τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

  Η προϊστορία έχει να επιδείξει πολλές αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όμως, μόνο μια φορά στο παρελθόν οι δύο χώρες κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο επίσημης διοργάνωσης.

  Ήταν 30 χρόνια πριν, το 1986 όταν Κύπρος και Ελλάδα κληρώθηκαν αντίπαλες στα προκριματικά του EURO 1988. Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 3 Δεκεμβρίου 1986 στο Μακάρειο Στάδιο με την Ελλάδα να παίρνει τη νίκη με 4-2. Ευαγόρας Χριστοφή και Γιώργος Σαββίδης πέτυχαν τα τέρματα της Κύπρου.

  Ο δεύτερος αγώνας έγινε στις 14 Ιανουαρίου 1987 στην Αθήνα. 3-1 νίκησε η Ελλάδα με τον Παύλο Σάββα να σκοράρει για την Κύπρο.

  Ασφαλώς ο τελευταίος επίσημος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων έγινε τον Οκτώβριου του 2016 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την Ελλάδα να παίρνει τη νίκη με 2-0. Είτε σε φιλικό είτε σε επίσημο επίπεδο, Κύπρος και Ελλάδα αναμετρήθηκαν συνολικά 25 φορές. Σαφώς υπέρ της Ελλάδας η προϊστορία αφού μετρά 16 νίκες έναντι 3 τις Κύπρου ενώ 6 αγώνες τελείωσαν ισόπαλοι.

  Κάποιες από τις φιλικές αναμετρήσεις Κύπρου – Ελλάδας είχαν ιδιαίτερη σημασία για το ποδόσφαιρο μας σε επίπεδο εθνικών ομάδων αλλά και γενικότερα. Το πρώτο φιλικό έγινε στις 27 Νοεμβρίου 1963 στη Λευκωσία, στο παλιό ΓΣΠ με την Κύπρο να πετυχαίνει την πρώτη νίκη της ιστορίας της με 3-1.

  Το 1974, μετά την τουρκική εισβολή, ο πρώτος αγώνας που έδωσε η εθνική Κύπρου ήταν με την Ελλάδα, όταν στις 15 Νοεμβρίου 1974, η Ελλάδα νίκησε με 3-1 στην Αθήνα.

  Την 1 Σεπτεμβρίου 1984 Κύπρος και Ελλάδα αγωνίστηκαν σε φιλικό αγώνα στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 χρόνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 2-0.

  Αθλητισμός