• Αναζήτηση
 • Προειδοποιήσεις της αμερικανικής πρεσβείας για το δημοψήφισμα στο Ιράκ

  Ιράκ-Κούρδοι: Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες για τον κίνδυνο ταραχών κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ κάλεσε σήμερα τους αμερικανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μπορεί να ξεσπάσουν ταραχές κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, που οργανώνεται αύριο από τις κουρδικές αρχές στο βόρειο Ιράκ. Η κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη αντιτίθεται στη διεξαγωγή του.

  «Ειδικότερα, οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν εντός και εντός αμφισβητούμενων εδαφών μεταξύ της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης (KRG) και της κυβέρνησης του Ιράκ», αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία.

  Η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση ανθίσταται στις εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών, των ΗΠΑ και της Βρετανίας να καθυστερήσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Οι ισχυροί γείτονες του Ιράκ, το Ιράν και η Τουρκία, αντιτίθενται έντονα στο δημοψήφισμα αυτό γιατί φοβούνται ότι μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση τους ίδιους τους Κούρδους.

  Κόσμος