• Αναζήτηση
 • Μέι: Δίνουμε 20 δισ. ευρώ στην ΕΕ αν διατηρηθεί η πρόσβαση στην ενιαία αγορά

  Το Λονδίνο είναι πρόθυμο να καταβάλει 20 δισ. ευρώ στην ΕΕ στους προϋπολογισμούς της κατά την μεταβατική περίοδο μετά το Brexit, μόνο όμως αν η χώρα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά και σε κάποιας μορφής τελωνειακή ένωση, θα ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τ.Μέι, σύμφωνα με το BBC. Την ίδια ώρα ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μ.Μπαρνιέ, δηλώνει ότι απομένουν «σημαντικές ασάφειες», ζητώντας από τη Βρετανία συγκεκριμένες προτάσεις για το Brexit.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το Λονδίνο είναι πρόθυμο να καταβάλει 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους προϋπολογισμούς της κατά την μεταβατική περίοδο μετά το Brexit, μόνο όμως αν η χώρα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά, θα ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σύφμωνα με το BBC.

  Η Μέι, που έχει αποδυναμωθεί αφότου απώλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, πρόκειται να εκφωνήσει αύριο στη Φλωρεντία μια ομιλία για τις μελλοντικές σχέσεις της χώρας της με την ΕΕ.

  Νωρίτερα σήμερα ενημέρωσε τους κορυφαίους υπουργούς της για το περιεχόμενο αυτής της ομιλίας.

  «Το ΗΒ είναι πρόθυμο να πληρώσει 20 δισ. ευρώ κατά τη μεταβατική περίοδο, μόνο όμως αν έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά και σε κάποιας μορφής τελωνειακή ένωση» έγραψε στο Twitter η Λόρα Κένσμπεργκ, πολιτική συντάκτρια του BBC, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή.

  Στο μεταξύ, από τη Ρώμη όπου βρίσκεται, ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ, είπε σήμερα ότι απομένουν ακόμη «σημαντικές ασάφειες» και ζήτησε από τη Βρετανία να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το Brexit, από την επόμενη εβδομάδα.

  «Λίγες ημέρες πριν τον τέταρτο γύρο των διαπραγματεύσεων […] αναρωτιέμαι γιατί, πέρα από την πρόοδο που έχει καταγραφεί σε ορισμένα σημεία, απομένουν ακόμη μεγάλες ασάφειες σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της πρώτης φάσης» είπε ο Μπαρνιέ, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες ζητούν να υπάρξουν προτάσεις εκ μέρους του Λονδίνου ώστε να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών για το διαζύγιο.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk