H Μπριζίτ Μακρόν-Τρονιέ φέρει το ίδιο ακριβώς «μικρό» όνομα με αυτό μιας από τις πιο αγαπημένες και πλέον εμβληματικές γυναικείες προσωπικότητες της Γαλλίας. Η 64χρονη πρώην καθηγήτρια ιδιωτικού σχολείου (εκεί γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, 15χρονο τότε μαθητή Εμανουέλ Μακρόν), η οποία φθάνει την Πέμπτη στην Ελλάδα, δεν είχε ποτέ κάτι από την εκρηκτική εμφάνιση και το εκθαμβωτικό sex appeal της συνονόματης star Μπριζίτ Μπαρντό.

Η κατάξανθη όμως λεπτεπίλεπτη σύζυγος του γάλλου προέδρου, η οποία γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1953 στην πόλη Αμιένη της Γαλλίας, γνωρίζει στην πατρίδα της εξαιρετική δημοφιλία. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Μπριζίτ διαθέτει κάτι από την…γλυκύτητα της σοκολάτας. Η κυρία Μακρόν είναι άλλωστε μεγαλωμένη δίπλα σε «βουνά» από σοκολάτες και μακαρόν. Ο πατέρας της υπήρξε ιδιοκτήτης γνωστής βιομηχανίας, η οποία είχε παράδοση στη σοκολάτα και τα δημοφιλέστατα μακαρόν. Η κυρία Τρονιέ είναι 24 χρόνια μεγαλύτερη από τον Γάλλο πρόεδρο. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Εμανουέλ να την ερωτευτεί τρελά στα «δύσκολα» χρόνια της εφηβείας του. Η Μπριζίτ σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Paris Match” εξομολογήθηκε ότι ο Εμανουέλ σε ηλικία 17 ετών της είπε χωρίς…πολλές περιστροφές: «ό,τι και αν κάνεις, εγώ θα σε παντρευτώ!».

Έτσι και έγινε. Η «καθηγήτρια» και ο τρελά ερωτευμένος «μαθητής» παντρεύτηκαν τελικά το 2007. Η κυρία Μακρόν-Τρονιέ, μικροσκοπική με κατάξανθα καλοχτενισμένα μαλλιά, ντυμένη σχεδόν πάντα με σύνολα του πασίγνωστου (και πανάκριβου) Γαλλικού οίκου Louis Vuitton (ιδιοκτησίας του μεγαλοεπιχειρηματία Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή) βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό του Εμανουέλ.

Ο Μακρόν «πέφτει», η Μπριζίτ…χτυπάει νούμερα

Η Μπριζίτ Τρονιέ σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν καλά το προεδρικό ζεύγος, είναι αυτή η οποία οργανώνει την ατζέντα του συζύγου της. Η κυρία Τρονιέ για την οποία κάποιοι λένε ότι είναι «η γυναίκα σε μέγεθος μπρελόκ», συμβουλεύει τον 40χρονο Εμανουέλ για το περιεχόμενο των ομιλιών του, τον συνοδεύει στα ταξίδια του, βρίσκεται πολύ κοντά του όταν εκείνος πρέπει να λάβει κρίσιμες αποφάσεις. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν η Μπριζίτ ήταν εκείνη η οποία… συμβούλευσε τον σύζυγο Εμανουέλ να φέρει προς ψήφιση αντεργατικό νόμο που δημιούργησε τεράστιες αντιδράσεις στα Γαλλικά συνδικάτα. Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης μάλλον τραγικό!

Η δημοτικότητα του Μακρόν κύλισε πολύ χαμηλά. Αντίθετα η μικροσκοπική κυρία Μακρόν γνωρίζει τεράστια δημοφιλία, ξεπερνώντας και αυτή ακόμα της ωραίας Κάρλας Μπρούνι-Σαρκοζί. (Στους πρώτους μήνες προεδρίας του Νικολά). Η κυρία Μακρόν σίγουρα δεν διαθέτει το πάλαι ποτέ φοβερό sex appeal της Μπριζίτ Μπαρντό, την γοητεία και καλλίγραμμη σιλουέτα του πρώην top model Κάρλας ή την ομορφιά της ηθοποιού Ζυλί Γκαγιέ, συντρόφου του Φρανσουά Ολάντ. Κατόρθωσε όμως ν’ αποδείξει ότι είναι η πλέον δημοφιλής πρώτη κυρία της Γαλλίας, μέσα από πρόσφατη συνέντευξή της σε πολύ γνωστό γυναικείο περιοδικό (ELLE). Την συνέντευξη διάβασαν (και μέσω διαδικτύου) εκατομμύρια άνθρωποι. Τα σχόλια από τους αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο ιδιαίτερα κολακευτικά.

Τα Louis Vuitton σύνολα, οι Chanel τσάντες, το girlie style

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας φθάνει λοιπόν την Πέμπτη στην Αθήνα για 24ωρη επίσκεψη. Η Μπριζίτ θα έχει διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό του Εμανουέλ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύεται από γνωστούς επιχειρηματίες και σημαντικούς CEOs της χώρας του. (Όλοι αυτοί θα συναντηθούν σε οικονομικό φόρουμ την Παρασκευή το πρωί). Κρατάω την επίσκεψη των ισχυρών εκπροσώπων του εμβληματικού οίκου καλλυντικών L’Oreal, κάτι που με ενδιαφέρει ως γυναίκα. Η πορεία της μεγαλομετόχου κυρίας Μπετανκούρ, η «περιπετειώδης» προσωπική και επαγγελματική ζωή της, προκαλούσε πάντα το ενδιαφέρον. Η Μπριζίτ Μακρόν χρησιμοποιεί άλλωστε για το πρόσωπό της τα προϊόντα μακιγιάζ του εμβληματικού οίκου Chanel, που πριν μερικά χρόνια εξαγόρασε η L’Oreal. Η Μπριζίτ όπως και η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, συνοδεύει αρκετές φορές τα Louis Vuitton σύνολά της με τις χαρακτηριστικές τσάντες Chanel με την διπλή αλυσίδα. Ας σταθούμε λοιπόν στις στυλιστικές επιλογές της κυρίας Μακρόν, οι οποίες δεν συγκεντρώνουν πάντα θετικά σχόλια.

Η Μπριζίτ, παρά τα 64 χρόνια της, επιλέγει συνήθως μίνι φορέματα. Τα γαλάζια, μπλε, λευκά, ιβουάρ και ροζ κάποιες φορές φουστάνια και ταγιέρ είναι αρκετά κοντά, αποκαλύπτοντας τις πολύ-πολύ λεπτές γάμπες της. Η προεδρική σύζυγος αφήνει πίσω της «τις κακόβουλες» κριτικές. Επιμένει να φοράει μίνι, «κοριτσίστικα» χρώματα και ψηλοτάκουνες γόβες. Αδυναμία της τα μεγάλα φερμουάρ, τα οποία «στολίζουν» τα Louis Vuitton φορέματά της. Με κάτι τέτοια φορέματα έκανε την αρκετά νεότερή της πρώτη κυρία της Βουλγαρίας «να φάει τη σκόνη της» στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του γαλλικού προεδρικού ζεύγους στη γειτονική χώρα. Η Μπριζίτ Μακρόν δεν κατόρθωσε βέβαια να «κερδίσει» στο θέμα εξωτερική εμφάνιση, γοητεία και ακτινοβολία την Μελάνια Τράμπ. Η κυρία Μαρκόν ήταν μια γλυκιά, φιλική, χαμογελαστή ηλικιωμένη κυρία δίπλα στην εντυπωσιακή (ντυμένη με Christian Dior σύνολα) σύζυγο του Ντόναλτ Τραμπ. Η Μπριζίτ επέμενε σε ένα χαριτωμένο girlie style δίπλα στην tres chic, πρώην μοντέλο Μελάνια…

Οι στυλιστικές επιλογές των κ.κ. Μακρόν, Παυλοπούλου, Μπαζιάνα, Μητσοτάκη

Οι στυλιστικές επιλογές της κυρίας Μακρόν θα απασχολήσουν σίγουρα τους fashion editors και τις στήλες «κοινωνικής κριτικής», στην διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελληνική πρωτεύουσα. Τι είδους σύνολα θα επιλέξει άραγε η μικροσκοπική Μπριζίτ στις επισκέψεις της (μαζί με τις κυρίες Σίσσυ Παυλοπούλου και Μπέττυ Μπαζιάνα) στο Αρχαιολογικό, Βυζαντινό Μουσείο (ίσως και στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο) και κάποιους άλλους χώρους οι οποίοι έχουν επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή;

Η Μπριζίτ Μακρόν-Τρονιέ θα μεταφέρει στις βαλίτσες της τα αγαπημένα της φορέματα και ταγιέρ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Λευκό, γαλάζιο, μπλε. Η κυρία Παυλοπούλου θα κινηθεί όπως πάντα σε κλασικές επιλογές. Ταγιέρ και φορέματα σε ιβουάρ και λευκό. Η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία είναι βέβαια πολύ νεώτερη από την κυρία Μακρόν, ίσως επιλέξει κάποια από τα αγαπημένα της (χωρίς μανίκια για να αναδεικνύονται τα καλογυμνασμένα της μπράτσα), φορέματα σε ίσια γραμμή και τα ψηλοτάκουνα πέδιλα με την «μπαρέττα». Η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία θα βρίσκεται στο δείπνο (Πέμπτη βράδυ) του Προεδρικού Μεγάρου, θα επιλέξει μεταξωτό σύνολο της διεθνώς επιτυχημένης συλλογής της “Zeus & Dione”. Η κολεξιόν που φέρει την σφραγίδα των κ.κ. Μ. Μητσοτάκη και Δ. Κολοτούρα, βρίσκεται τώρα (μετά από μία international πορεία σε πολύ γνωστά καταστήματα της Ευρώπης) στο περίφημο πολυκατάστημα “Burneys” της Νέας Υόρκης. Η συλλογή (φιγουράρει στο Net-a-Porter) φιλοξενείται συχνά στις σελίδες της Αγγλικής, Γαλλικής και Αμερικανικής “Vogue”…