Γαλλία: Στη φυλακή Ελληνες και ξένοι για κατοχή 1,7 τόνου κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους οι 11 εμπλεκόμενοι σε κατοχή 1,7 τόνου κοκαΐνης, ανακοίνωσε την Τρίτη η εισαγγελία του Μπορντό στη Γαλλία. Ανάμεσά τους είναι και οκτώ Ελληνες

Προφυλακίστηκαν μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους οι 11 εμπλεκόμενοι σε κατοχή 1,7 τόνου κοκαΐνης, ανακοίνωσε την Τρίτη η εισαγγελία του Μπορντό στη Γαλλία. Ανάμεσά τους είναι και οκτώ Ελληνες.

Τα χαράματα της 20ης Ιουνίου χωροφύλακες έσπευσαν να τους βοηθήσουν στην παραλία του Μιμιζάν (Λαντ) καθώς θεώρησαν ότι ήταν ταξιδιώτες που είχαν πρόβλημα με το φουσκωτό τους.

Η υπόθεση θα έμενε εκεί αν, γύρω στο μεσημέρι, πράκτορες του Εθνικού Γραφείου Θήρας και Αγριας Πανίδας (ONCFS) δεν είχαν παραξενευτεί από την περίεργη συμπεριφορά πολλών ανδρών στην ίδια παραλία, όπου ξεφόρτωναν μεγάλα λευκά πακέτα από το σκάφος και τα τοποθετούσαν κάτω από έναν μουσαμά.

Οι τέσσερις πράκτορες του ONCFS, συνοδευόμενοι από χωροφύλακες του Μιμιζάν που είχαν ενημερωθεί από τους ίδιους, επενέβησαν τότε κι ανακάλυψαν περίπου 35 δέματα που περιείχαν συνολικά 1,5 τόνο κοκαΐνης. Κατασχέθηκαν τα φουσκωτά, καθώς και τρία οχήματα παντός εδάφους, στα οποία βρέθηκαν 10.000 ευρώ σε μετρητά κι ένα δορυφορικό τηλέφωνο.

Αφού έκαναν τη σύνδεση με το δήθεν ναυάγιο του πρωινού, αστυνομικοί και χωροφύλακες κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς ένα σπίτι στο Εσκούρς (Λαντ), σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων από το σημείο, σε διεύθυνση που είχαν αναφέρει οι «τουρίστες» με το φουσκωτό. Εκεί βρήκαν τέσσερις άνδρες που είχαν στην κατοχή τους άλλα 200 κιλά κοκαΐνης, μετρητά και προϊόντα επεξεργασίας του ναρκωτικού.

Ηλικίας από 25 έως 30 ετών, οι ένδεκα άνδρες – Ελληνες, ένας Μολδαβός, ένας Ιρακινός κάτοικος Ελλάδας, καθώς κι ένας Ισπανός – κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης έως 30 ετών για κατοχή και εισαγωγή κοκαΐνης (η αξία μεταπώλησης της οποίας υπολογίζεται από 150 έως 170 εκατομμύρια ευρώ) από οργανωμένη συμμορία.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk