Ο Τομπάιας Έλγουντ, υπουργός της κυβέρνησης Μέι και πρώην στρατιωτικός, έγινε το πρόσωπο που όλοι θα θυμούνται από την αποτρόπαια επίθεση στο Λονδίνο: Έτρεξε πάνω από τον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό και προσπάθησε να τον κρατήσει στη ζωή με τεχνητές αναπνοές. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Σημειώνεται ότι ο αδελφός του Έλγουντ έχασε τη ζωή του το 2002 στην τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Μπαλί. Την επίθεση έκαναν ισλαμιστές της Τζεμά Ισλαμίγια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 202 άνθρωποι, κυρίως Αυστραλοί και Ινδονήσιοι.

Ο Έλγουντ βρέθηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής των Κοινοτήτων και μόλις αντιλήφθηκε ότι ένας αστυνομικός βρίσκεται στο έδαφος έτρεξε να τον βοηθήσει. Στις φωτογραφίες φαίνεται και ο ίδιος γεμάτος αίματα, φανερά σοκαρισμένος, αλλά και απογοητευμένος στο τέλος που δεν κατάφερε να τον σώσει.

Στη συνέχεια μίλησε στα ΜΜΕ: «Δεν μπορώ να πω πολλά, γιατί είμαι πλέον μάρτυρας σε υπόθεση δολοφονίας. Μόλις είδα τι έγινε έτρεξα να βοηθήσω. Έχανε αίμα και είχε πολλαπλά τραύματα. Είναι τραγωδία αυτό που συνέβη.»

Ο 59χρονος αστυνομικός Κιθ Πάλμερ δέχτηκε την επίθεση του δράστη πριν αυτός πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Βουλευτές από όλα τα κόμματα εξήραν την προσπάθεια του Έλγουντ. «Είναι ένας πραγματικός ήρωας. Την ώρα που οι αστυνομικοί έδιναν εντολή σε όλους να απομακρυνθούν, εκείνος ουσιαστικά πήγε στην αντίθετη κατεύθυνση για να βοηθήσει» δήλωσε ο συνάδελφός του βουλευτής Άνταμ Άφρι.