«Λάθος» τα παλιά Windows 7/8.1 σε PC με νέους επεξεργαστές

Χρήστες που δουλεύουν στα «παλιά» Windows 7 ή Windows 8.1 σε υπολογιστές με τους νεότερους επεξεργαστές των Intel και AMD δεν θα λαμβάνουν ενημερώσεις λειτουργικού από τη Microsoft. Το μήνυμα για τους μη υποστηριζόμενους επεξεργαστές παραπέμπει τους χρήστες στη νεότερη έκδοση των Windows 10, επιβάλλοντας την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος.

Χρήστες που δουλεύουν στα «παλιά» Windows 7 ή Windows 8.1 σε υπολογιστές με τους νεότερους επεξεργαστές των Intel και AMD δεν θα λαμβάνουν ενημερώσεις από τη Microsoft. Το μήνυμα για τους μη υποστηριζόμενους επεξεργαστές παραπέμπει τους χρήστες στη νεότερη έκδοση των Windows 10, επιβάλλοντας την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος.

Στο τεχνικό σημείωμα με ημερομηνία τελευταίας (19ης) ενημέρωσης 10 Μαρτίου 2017, οι χρήστες λαμβάνουν το ακόλουθο μήνυμα λάθους, όταν επιχειρούν να κάνουν λήψη των ενημερώσεων από το Windows Update:

Unsupported Hardware
Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows and you won’t receive updates.

Ένα παρόμοιο μήνυμα εμφανίζεται από το Windows Update, που σταματά τη λήψη ενημερώσεων με κωδικό σφάλματος 80240037:

Windows could not search for new updates
An error occurred while checking for new updates for your computer.
Error(s) found:
Code 80240037 Windows Update encountered an unknown error.

Τα σφάλματα αυτά που στερούν τις ενημερώσεις από τα Windows 7 και Windows 8.1 αποδίδονται στο γεγονός ότι «οι νέες γενιές επεξεργαστών απαιτούν τη νεότερη έκδοση των Windows». Τα Windows 10 είναι η μόνη έκδοση Windows που υποστηρίζουν τους ακόλουθους επεξεργαστές:

  • Επεξεργαστές Intel έβδομης γενιάς
  • AMD “Bristol Ridge”
  • Qualcomm “8996″

Εκτός όμως από αυτούς τους επεξεργαστές που υποστηρίζονται μόνο από τα Windows 10, η Microsoft συνιστά αναβάθμιση σε αυτή την έκδοση και για παλαιότερα μοντέλα:

  • Intel 7ης γενιάς, όλοι οι Intel Core ή νεότεροι
  • AMD 7ης γενιάς (“Bristol Ridge») ή νεότεροι
  • Qualcomm “8996″ ή νεότεροι

Το γεγονός έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση και συζητείται με ένταση στο Reddit, στο σχετικό thread, επαναφέροντας στο προσκήνιο την άποψη ότι η Microsoft επιβάλλει πλαγίως την αναβάθμιση στα Windows 10.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk