ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι αγωγές εναντίον του διατάγματος του Τραμπ

Με την μάχη στις ΗΠΑ γύρω από το διάταγμα του Τραμπ να μαίνεται, έχοντας ήδη προκαλέσει «επέμβαση» του προέδρου στη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, οι αγωγές εναντίον του μπλόκου συνεχίζουν να φτάνουν στα δικαστήρια. Η μεγαλύτερη οργάνωση που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ ακολούθησε την πολιτεία της Ουάσινγκτον και στράφηκε και αυτή στη νομική οδό, ενώ ανάλογο βήμα εξετάζουν και εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ.

Με την μάχη στις ΗΠΑ γύρω από το διάταγμα του Τραμπ να μαίνεται, έχοντας ήδη προκαλέσει «επέμβαση» του προέδρου στη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, οι αγωγές εναντίον του μπλόκου συνεχίζουν να φτάνουν στα δικαστήρια.

Η μεγαλύτερη οργάνωση που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ ακολούθησε την πολιτεία της Ουάσινγκτον και στράφηκε και αυτή στη νομική οδό, ενώ ανάλογο βήμα εξετάζουν και εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ.

Το Συμβούλιο Αμερικανόϊσλαμικών Σχέσεων, η μεγαλύτερη οργάνωση που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ, υπέβαλε αγωγή σε ομοσπονδιακό επίπεδο για 20 υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μήνυση είχε υποβάλει και η πολιτεία της Ουάσινγκτον, υποστηρίζοντας ότι το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ παραβιάζει την νομική πρόβλεψη περί ίσης προστασίας και την πρώτη τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Αρκετοί άλλοι γενικοί εισαγγελείς πολιτειών που πρόσκεινται στο Δημοκρατικό Κόμμα, όπως αναφέρει το Reuters, έχουν δηλώσει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων. «Πρόκειται για μία παραβίαση και έναν κίνδυνο για όλους τους πολίτες στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και για όλες τις θρησκείες» δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζέι Ίνσλι, που είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τη μήνυση που υπέβαλε η πολιτεία της Ουάσινγκτον υποστηρίζουν οι εταιρίες Amazon.com Inc και Expedia Inc, που έχουν την έδρα τους στην περιοχή του Σιάτλ. Και οι δύο ανέφεραν ότι το διάταγμα τους επιφέρει ζημία εξαιτίας προβλημάτων που προκαλεί σε υπαλλήλους και συνεργάτες τους.

Ο αμερικανός τομέας των ψηφιακών τεχνολογιών έχει πρωταγωνιστική θέση στην απασχόληση ξένων εργατών και ασκεί την πιο έντονη κριτική στην εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης.

Χαρακτηριστικά, ομάδα εταιριών του κλάδου -η Google, το Netflix, Airbnb και το GitHub- φέρονται να πρόκειται να προχωρήσουν την Τρίτη σε συνάντηση για να συζητήσει για τον καλύτερο τρόπο υποστήριξης των μηνύσεων και τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk