Θέσεις εργασίας σε 10.000 πρόσφυγες προσφέρουν τα Starbucks

Στην πρόσληψη 10.000 προσφύγων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα προχωρήσουν τα καταστήματα της αλυσίδας Starbucks που λειτουργούν σε 75 χώρες ανά τον κόσμο. Πρόκειται για την απάντηση της εταιρείας στο διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο σε κατόχους διαβατηρίων επτά -μουσουλμανικών- χωρών (Ιράκ, Ιράν, Σουδάν, Συρία, Υεμένη, Σομαλία και Λιβύη), ακόμη κι αν έχουν πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ.

Στην πρόσληψη 10.000 προσφύγων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα προχωρήσουν τα καταστήματα της αλυσίδας Starbucks που λειτουργούν σε 75 χώρες ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για την απάντηση της εταιρείας στο διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο σε κατόχους διαβατηρίων επτά -μουσουλμανικών- χωρών (Ιράκ, Ιράν, Σουδάν, Συρία, Υεμένη, Σομαλία και Λιβύη), ακόμη κι αν έχουν πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάουαρντ Σκαλτζ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για την απόφαση του αμερικανού προέδρου και τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί «αποφασιστική δράση», ξεκινώντας με αυτή του την πρωτοβουλία να προσφέρει θέσεις εργασίας στους πρόσφυγες.

«Σχεδιάζουμε την πρόσληψη 10.000 προσφύγων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στις 75 χώρες ανά τον κόσμο όπου βρίσκονται τα Starbucks» δήλωσε στους εργαζόμενους.

Και πρόσθεσε ότι η εταιρεία «δεν θα σταθεί αμέτοχη και σιωπηλή μπροστά στην αβεβαιότητα που γεννιέται από τις ενέργειες της νέας προεδρίας των ΗΠΑ».

Ο Σκαλτς τόνισε ότι η εκστρατεία θα ξεκινήσει με την πρόσληψη προσφύγων που ανέλαβαν ρόλους διερμηνέων ή υποστηρικτικού προσωπικού για τα αμερικανικά στρατεύματα στο εξωτερικό.

Ακόμη, ωστόσο, δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις και αν θα αφορούν θέσεις μέσα στα καταστήματα Starbucks ή στον τομέα των προμηθευτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk