Γιούνκερ: Αυτή είναι η στιγμή της επίλυσης του Κυπριακού

Την υποστήριξή του στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Τετάρτη. Στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ευρωκοινοβούλιο για το βιβλίο «Οι χαμένες ζωές της Κύπρου» και έκθεσης φωτογραφίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγνοουμένων τόνισε: «Αυτή είναι η στιγμή της επίλυσης του Κυπριακού. Αυτή είναι η στιγμή επανένωσης της Νήσου. Αν αυτή χαθεί δεν θα υπάρξει άλλη».

«Αυτή είναι η στιγμή της επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος» δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το βιβλίο «Οι χαμένες ζωές της Κύπρου» και την έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγνοουμένων.

Την έκθεση φωτογραφίας εγκαινίασαν από κοινού ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες των δύο ηγετών των δύο κοινοτήτων, οι οποίοι εργάζονται με κουράγιο και επιμονή, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι «αυτή είναι η στιγμή επανένωσης της Νήσου» και πως «αν αυτή χαθεί δεν θα υπάρξει άλλη». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η σημερινή γενιά «πρέπει να λύσει αυτό που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες».

Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε πως η συμβολή του Ευρωκοινοβουλίου είναι «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει κανείς για να υποστηρίξει την Επιτροπή Αγνοουμένων» και εξήρε τη συνεργασία Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων νέων επιστημόνων που βοηθούν στη διαλεύκανση προσωπικών τραγωδιών και στην επούλωση των πληγών του παρελθόντος, χτίζοντας από κοινού το μέλλον.

«Η παρουσία σας εδώ είναι ένα σημάδι συναίνεσης» είπε ο Μάρτιν Σουλτς, καταλήγοντας πως η ΕΕ δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς την επανένωση της Κύπρου, πως ο ίδιος δεν πίστευε ποτέ ότι θα στεκόταν εδώ εκπρόσωπος της ενωμένης Γερμανίας και πως αν κάτι πέτυχε η Γερμανία μπορεί να το πετύχει και η Κύπρος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk