Παραιτήθηκε ο Π.Παραράς από την Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Παραιτήθηκε ο Πέτρος Παραράς από την Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Παραιτήθηκε από την Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο καθηγητής και επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Πέτρος Παραράς, έπειτα από την αποκάλυψη του ρόλου του στην επιτροπή για την εκλαΐκευση του Συντάγματος της Χούντας και την ομοβροντία επικρίσεων για την συγκρότηση της Επιτροπής από την νομική κοινότητα αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παραράς επικαλείται ως λόγους της παραίτησης του την τελική σύνθεση της Επιτροπής, η συμμετοχή στην οποία «δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου», εφόσον ο ρόλος της αφορά την ακρόαση θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και «τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου».

«Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος», επισημαίνει.

Η επιστολή του Π. Παραρά

«Κατόπιν προτροπής του φίλου μου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου απεδέχθην να μετάσχω σε επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την προεδρία της οποίας, όπως με πληροφόρησε, θα προτεινόταν να αναλάβει ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος. Πληροφορήθηκα όμως χθες ότι παρόμοια επιστημονική επιτροπή θα συγκροτηθεί στο μέλλον.

»H αρμοδιότητα της επιτροπής διαλόγου, όμως, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος. Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου.

»Άλλωστε, ο δημόσιος διάλογος προϋποθέτει την τήρηση αρχών δημοκρατίας και σεβασμού, τις οποίες ορισμένες πλευρές φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένες να τηρήσουν, όπως προκύπτει από τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος.

»Σας ευχαριστώ, λοιπόν, για την τιμή που μου κάνατε, αλλά για τους παραπάνω λόγους υποβάλλω την παραίτησή μου από την ανωτέρω επιτροπή».

Το σχόλιο του Ποταμιού

«Η παραίτηση του κ.Παραρά αποδεικνύει την ελαφρότητα με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το σοβαρό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Επιβεβαιώνει δε πλήρως τις χθεσινές καταγγελίες του Ποταμιού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«α) Ο κ. Παραράς μιλάει για αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπό του, όμως δεν μπαίνει καν στον κόπο να διαψεύσει ότι είχε συμμετάσχει και στην επιτροπή για το Σύνταγμα της χούντας.

»β) Ο παραιτηθείς ανακάλυψε εκ των υστέρων ότι το αντικείμενο της Επιτροπής δεν εμπίπτει στον κύκλο των επιστημονικών του δραστηριοτήτων. Λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι σε άλλη Επιτροπή του είπε ο κ.Κατρούγκαλος ότι θα συμμετάσχει και σε άλλη συμμετείχε.

»Δεν περνάει μέρα που να μην αποδεικνύουν την τραγική ανεπάρκειά τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk