• Αναζήτηση
 • Εν αναμονή υπογραφής του μνημονίου διάσωσης της Μαρινόπουλος

  Υπογράφεται σήμερα εκτός απροοόπτου η τρίμερης συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, της Μαρινόπουλος ΑΕ και της Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ για την μεταβίβαση της πρώτης στην δεύτερη.

  Αναμένεται η υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ των τραπεζών, της Μαρινόπουλος ΑΕ και της Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ για την μεταβίβαση της πρώτης στην δεύτερη.

  Αμέσως μετά την υπογραφή πρόκειται να εκταμιευθεί η προχρηματοδότηση των 80 εκατ. Ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και τα μισθώματα των ακινήτων.

  Παράλληλα θα αρχίσουν να τοποθετούνται μικρές -ακόμη- ποσότητες εμπορευμάτων στα ράφια και στα ψυγεία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος, έτσι ώστε  αυτά να παραμείνουν εν λειτουργία.

  Επόμενη φάση της μεγαλύτερης συμφωνίας των τελευταίων χρόνων είναι η εκδίκαση της υπόθεσης στις 21 Σεπτεμβριου, καθώς και η συγκέντρωση του 60% των προμηθευτων, το οποίο θα συμφωνήσει με το κούρεμα των οφειλών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οφειλές ύψους ως 150.000-200.000 ευρώ να μην υποστούν κούρεμα. Ως τώρα είναι γνωσγό ότι δεν θα υποστούν κούρεμα οφειλές ως 100.000 ευρώ.

  Οικονομία