Επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, εξαπέλυσε η ΕΠΟ με αφορμή, όπως αναφέρεται σχετικά, τη συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα (Δημοκρατία).

Με πρόδηλα ειρωνικό ύφος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι ο υφυπουργός «έχει βάλει πλώρη για εκπρόσωπος Tύπου Διεθνών Συνομοσπονδιών, για συμβουλάτορας υποψηφίων Προέδρων και για Προσωπάρχης της Ομοσπονδίας».

Όπως επισημαίνεται, η Ομοσπονδία δεν έχει σκοπό να μεταβάλει τον προγραμματισμό της και θα υπερασπιστεί τη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, ενώ ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου αποφασίζει μόνη για τη σχέση (αμοιβές) με τους εργαζόμενους σε αυτή.

Η ανακοίνωση:

«Με ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε από πρόσφατη συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μετά την απόπειρά του να αναγορευτεί στο παρελθόν σε «Αρχιδικαστή» και σε «Αρχιδιαιτητή», πλέον έχει βάλει πλώρη για εκπρόσωπος Tύπου Διεθνών Συνομοσπονδιών, για συμβουλάτορας υποψηφίων Προέδρων και για Προσωπάρχης της Ομοσπονδίας.

Οφείλουμε, ωστόσο, να ενημερώσουμε για τα εξής:

1. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν πρόκειται να μεταβάλει τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό της υποκύπτοντας σε απειλές και διαβολές. Η υπεράσπιση της ρήτρας ανεξαρτησίας της τίθεται πάνω από όλους και όλα.

2. Η ΕΠΟ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. H σχέση της με τους εργαζομένους της καθορίζεται με αυστηρότητα από την ίδια και δεν επηρεάζεται από ψευδείς αιτιάσεις που διαρρέονται στα ΜΜΕ και από ατυχείς παραλληλισμούς.

Τέλος, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Υφυπουργό στους νέους ρόλους, που επιφυλάσσει για τον εαυτό του στο Νομοσχέδιο, το οποίο ετοιμάζεται να καταθέσει, από τη στιγμή, που όπως δηλώνει η σχέση του με τον αθλητισμό έγινε πλέον βαθιά».