Συνάντηση Γκιρτζίκη, Κουτσοκούμνη με θέμα τον κώδικας δεοντολογίας

Με τον επικεφαλής της κοινής αποστολής FIFA και UEFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Βασικό αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών ήταν η εναρμόνιση του κώδικα δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με εκείνον της FIFA, με τον Κύπριο αξιωματούχο να δηλώνει αισιόδοξος όσον αφορά στη συνολική επίλυση του ελληνικού ποδοσφαιρικού φακέλου.

Με τον επικεφαλής της κοινής αποστολής FIFA και UEFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών ήταν η εναρμόνιση του κώδικα δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με εκείνον της FIFA, με τον Κύπριο αξιωματούχο να δηλώνει αισιόδοξος όσον αφορά στη συνολική επίλυση του ελληνικού ποδοσφαιρικού φακέλου.

«Είμαστε σίγουρα στο σωστό δρόμο. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την τελευταία επιστολή της FIFA, όπου ουσιαστικά καθορίζει ότι ο κώδικας δεοντολογίας είναι μονόδρομος για την ΕΠΟ, κάτι το οποίο ήταν από καιρό γνωστό και από την ίδια την ΕΠΟ. Έχω τις διαβεβαιώσεις που απαιτούνται ότι μέχρι την ημερομηνία που τέθηκε ως τελική από τη FIFA ο κώδικας θα υιοθετηθεί από την ΕΠΟ» δήλωσε ο κ. Κουτσοκούμνης μετά τη συνάντηση.

Ταυτόχρονα, προανήγγειλε ότι η UEFA θα αποστείλει ομάδα τεχνοκρατών για να εξετάσει τα θέματα της αθλητικής νομοθεσίας. «Σύντομα θα έχουμε κάθοδο ομάδας τεχνοκρατών από την UEFA σε ό,τι αφορά στα θέματα της νομοθεσίας. Δεν το έχουμε ξεχάσει, παρ’ όλο που δεν αναφέρεται τον τελευταίο καιρό. Αλλά και αυτό το θέμα μας απασχολεί για να ολοκληρώσουμε ουσιαστικά τον φάκελο της FIFA που ονομάζεται Ελλάδα» τόνισε.

Ερωτηθείς για το αν είναι αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης, ο αξιωματούχος της UEFA απάντησε πως «έχω πάρει επαρκείς διαβεβαιώσεις. Ο κώδικας δεοντολογίας ήταν ο πρώτος κανονισμός που υποσχεθήκαμε να εξετάσουμε, όμως υπάρχουν και άλλα θέματα, που ακροθιγώς τα θίξαμε με τον πρόεδρο. Αυτά χρειάζεται να τα δούμε πιο επισταμένα αργότερα. Αυτό που υποσχεθήκαμε στο υπουργείο τότε, ήταν να ξεκινήσουμε με τον κώδικα δεοντολογίας και νομίζω υπήρξε ταυτόχρονη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να εναρμονιστούμε με τις εντολές της FIFA. Και με μικρές αλλαγές που απαιτούνται, αυτή η εναρμόνιση πρόκειται να γίνει την επόμενη εβδομάδα».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γκιρτζίκης επισήμανε πως «η ΕΠΟ με τη FIFA και την UEFA υπηρετούν το ποδόσφαιρο και προσπαθούμε πάντα να δίνουμε λύσεις. Ευχαριστώ τον κ. Κουτσοκούμνη για τη συνεργασία που έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε, όπου χρειαστεί. Αυτό που έπρεπε να ακουστεί, διότι το έχετε ξεχάσει τελευταία, είναι για τη νομοθεσία. Μιλάτε μόνο για τον κώδικα δεοντολογίας, δεν μιλάτε για τους νόμους, ενώ υπάρχουν θέματα και στους νόμους. Εμείς ό,τι πρέπει να επιλύσουμε ως Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα το κάνουμε. Θα υπάρχει στενότατη συνεργασία για όλα τα θέματα με τη FIFA και την UEFA».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk