Τέλος κυκλοφορίας συνδεδεμένο με την κατανάλωση βενζίνης μελετά το ΥΠΟΙΚ

Σύνδεση του ύψους των τελών κυκλοφορίας με την κατανάλωση καυσίμων σε κάθε όχημα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Ουσιαστικά μελετά τη μείωση των τελών μέσω αύξησης στο φόρο καυσίμων. Με το τρόπο αυτό θα επιβαρύνονται περισσότερο όσοι κινούν πολύ το αμάξι τους ή έχουν αυτοκίνητα που «καίνε» πολύ. Όπως εξήγησε ο Τρ.Αλεξιάδης, τα τέλη κυκλοφορίας θα μειωθούν, αλλά θα επιβληθεί ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και θα συνδεθεί με τη βενζίνη.

Σύνδεση του ύψους των τελών κυκλοφορίας με την κατανάλωση καυσίμων σε κάθε όχημα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Ουσιαστικά μελετά τη μείωση των τελών κυκλοφορίας μέσω αύξησης του φόρου στη βενζίνη και στα λοιπά καύσιμα.

Με το τρόπο αυτό θα επιβαρύνονται περισσότερο όσοι κινούν πολύ το αμάξι τους ή έχουν αυτοκίνητα που «καίνε» πολύ. Αντίθετα αισθητές μειώσεις θα υπάρξουν για όσους είναι πιο φειδωλοί στη χρήση του αυτοκινήτου ή διαθέτουν αμάξι το οποίο δεν καταναλώνει πολύ βενζίνη.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, τα τέλη κυκλοφορίας θα μειωθούν, αλλά θα επιβληθεί ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και θα συνδεθεί με τη βενζίνη.

«Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κ.λπ.» είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk