Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες στο δυτικό προβλήτα ΙΙΙ της Cosco

Έως τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2016 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον το 70% της κατασκευής του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ στις εγκαταστάσεις της Cosco όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη από εκπροσώπους της τεχνικής εταιρείας ΤΕΚΑΛ.

Έως τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2016 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον το 70% της κατασκευής του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ στις εγκαταστάσεις της Cosco όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη από εκπροσώπους της τεχνικής εταιρείας ΤΕΚΑΛ που έχει αναλάβει τα έργα καθώς τότε αναμένονταν να φτάσουν στη χώρα μας και νέες γερανογέφυρες. Το συμβατικό χρονοδιάγραμμα είναι για 36 μήνες ενώ η έναρξη των εργασιών έγινε τον Φεβρουάριο του 2015.
Τα έργα συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς σε καθημερινή βάση ενώ τα στελέχη της εταιρείας θεωρούν πως αυτά είναι το «διαβατήριό» τους για να πάρουν έργα και στο εξωτερικό.
Αναφορικά με τις κατασκευαστικές προκλήσεις αναφέρθηκε σε σχετική παρουσίαση ότι είναι «η κατασκευή ταυτόχρονα με τη λειτουργία του λιμένα, η εξέλιξη του έργου από τα βαθιά προς τα ρηχά, η δυναμική παρακολούθηση των καθιζήσεων, η εφαρμογή καινοτόμων κατασκευαστικών μεθόδων, η ταχεία κατασκευή caisson (κιβώτια ωπλισμένου σκυροδέματος), η ικανοποίηση υψηλών ποιοτικών standards και το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον».
Η εταιρεία ΤΕΚΑΛ κλείνει φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας της και από το 2010 έχει δραστηριοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Ασχολείται με κατασκευή κτιρίων, έργα υποδομής, βιομηχανικά έργα, φωτοβολταϊκά έργα κ.ά. Ανάμεσα σε αυτά είναι η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης μήκους 10 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 56,5 εκατ. ευρώ και η κατασκευή caisson για κρηπίδωμα μήκους 500 μέτρων στο λιμάνι της Λεμεσού προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ.
Για τα caisson, στελέχη της εταιρείας έχουν αναπτύξει ένα ειδικό λογισμικό το οποίο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επιχειρήσεων. Στα μελλοντικά έργα περιλαμβάνεται η βελτίωση του οδικού τμήματος Πάνορμος – Εξάντης του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης και η κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων στον Άγιο Νικόλαο στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.
Επίσης ασχολήθηκε με την αναβάθμιση της προβλήτας ΙΙ στον ΣΕΜΠΟ που είχε συμβατική διάρκεια 42 μηνών και η πραγματική διάρκεια του έργου ήταν 23 μήνες, κάτι που αποτέλεσε και την αφορμή για να συνεχίσει η ΤΕΚΑΛ να δίνει το παρών μέσα από έργα στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη κατασκευή προβλήτα ΙΙΙ και πλέον έχει αναλάβει τις εργασίες για τη κατασκευή του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ και του Νέου Προβλήτα Πετρελαιοειδών προϋπολογισμού 143.295.000 ευρώ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk