Ως τις 20 Νοεμβρίου η υποβολή συμμετοχών για τον Ελληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς»

Την έναρξη υποβολής συμμετοχών και την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού Ελληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2015 ανακοίνωσε η ΕΥ Ελλάδας,

Την έναρξη υποβολής συμμετοχών και την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού Ελληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2015 ανακοίνωσε η ΕΥ Ελλάδας, η οποία και διοργανώνει τον διαγωνισμό. Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό «World Entrepreneur Of The Year» που θα λάβει χώρα στο Μόντε Κάρλο το 2016, εκπροσωπώντας την ελληνική επιχειρηματικότητα.
Δικαίωμα συμμετοχής, με υποβολή υποψηφιότητας ως τις 20 Νοεμβρίου 2015, έχει κάθε ιδιοκτήτης ή μέτοχος μιας ελληνικής επιχείρησης, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την απόδοσή της.
O διαγωνισμός «Entrepreneur Of The Year» είναι ένας θεσμός με ιστορία 30 ετών και διεξάγεται σε περισσότερες από 140 πόλεις σε 60 χώρες. Σχεδόν οι μισές από τις εταιρείες του δείκτη Nasdaq έχουν ιδρυθεί από νικητές του διαγωνισμού.
Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την πορεία και την εξέλιξη της κάθε υποψηφιότητας, αποτελείται από διακεκριμένους και υψηλού κύρους εκπροσώπους του επιχειρηματικού, τραπεζικού και ακαδημαϊκού χώρου. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Σπ. Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Chipita ΑΕ, νικητής του διαγωνισμού Ελληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2011. Μέλη της επιτροπής είναι οι Ν. Βέττας, γενικός διευθυντής στο ΙΟΒΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Παvεπιστήμιο Αθηvώv, Χ. Γ. Δαυίδ, πρόεδρος της Frigoglass, Αρτ. Θεοδωρίδης, γενικός διευθυντής Wholesale Banking & International Network στην Alpha Bank, Νέλλη Κάτσου, αντιπρόεδρος ΔΣ & διευθύνoυσα σύμβουλος της Pharmathen SA, Κ. Μαχαίρας, εκτελεστικός αντιπρόεδρος ομίλου και διευθύνων σύμβουλος NA Ευρώπης στον όμιλο Delhaize, Λάρα Μπαράζι, διευθύνουσα σύμβουλος στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς, Μπ. Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος, Δ. Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο Τιτάν.
Ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της EY Ελλάδας, επισημαίνει: «Ο διαγωνισμός του Ελληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2015 έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να τιμήσουμε μέσα από αυτόν τον θεσμό τους έλληνες επιχειρηματίες που τόλμησαν και αγωνίστηκαν να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις της ελληνικής πραγματικότητας και με την επιμονή τους κατάφεραν να συμβάλουν ενεργά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους αποτύπωμα. Ανθρωποι που θα αποτελέσουν πρότυπα για μια νεότερη γενιά υγιούς επιχειρηματικότητας, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk