Εντονα επικριτικός στον τρόπο διεύθυνσης της Μπαρτσελόνα από τον Μπερτομέου, εμφανίστηκε ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού Ερίκ Αμπιντάλ, υπενθυμίζοντας επίσης τον τρόπο αποχώρησής του από τους Καταλανούς.

«Λυπάμαι το σύλλογο επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν κράτησαν το λόγο τους», είπε ο Γάλλος, που πλέον είναι τεχνικός σύμβουλος του υποψηφίου για την προεδρία των Καταλανών Ζοάν Λαπόρτα, για την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Ρόσελ και μέλος ο Γιοσέπ Μαρία Μπερτομέου.

Ο Αμπιντάλ στην συνέχεια μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξήγησε πως είναι το σχέδιο Λαπόρτα για τις μεταγραφές, σε περίπτωση που ο Ισπανός δικηγόρος επανέλθει στην προεδρία των πρωταθλητών Ευρώπης.

«Εχουμε σκεφτεί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν θα τους ανακοινώσουμε -είπε χαρακτηριστικά-. Εάν κερδίσουμε θα σας πληροφορήσουμε. Είναι αλήθεια ότι ο Πογκμπά βρίσκεται στην λίστα, όμως έχουμε και άλλους ποδοσφαιριστές που πρέπει να σκεφτούμε.»

Βέβαια, όπως εξήγησε, θα χρειαστεί να μιλήσει πρώτα με τον Λουίς Ενρίκε, προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι ποδοσφαιριστές τον ενδιαφέρουν. «Θα ήθελα να μιλήσω με τον Λουίς Ενρίκε -συμπλήρωσε-. Θα μου άρεσε να μάθω αυτό που εκείνος σκέφτεται. Εχω έτοιμη την λίστα με τους παίκτες και θέλω να του την δώσω.»

Μάλιστα, δεν δίστασε να σχολιάσει και το θέμα με την πιθανή πώληση του Πέδρο στην Τσέλσι: «Παίκτες όπως ο Πέδρο δεν πρέπει να φεύγουν. Είναι ακόμη σημαντικό μέλος του ρόστερ, αλλά ο καθένας ξέρει ότι θέλει περισσότερο χρόνο για να παίζει. Αν κερδίσει ο Λαπόρτα θα δούμε το μέλλον του».