Προσωπικό στοίχημα για τον Αντ. Σαμαρά οι εκλογές του Ιανουαρίου

Με τις λέξεις «ευθύνη» και «αλήθεια» να έχουν κεντρική θέση στην προεκλογική της καμπάνια, αναμένεται να κινηθεί η Νέα Δημοκρατίας έως τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, που αποτελεί για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την πιο κρίσιμη και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Με τις λέξεις «ευθύνη» και «αλήθεια» να έχουν κεντρική θέση στην προεκλογική της καμπάνια, αναμένεται να κινηθεί η Νέα Δημοκρατίας έως τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, που αποτελεί για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την πιο κρίσιμη και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Για τον κ. Σαμαρά οι επικείμενες εκλογές αποτελούν εκτός από πολιτικό και ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα, καθώς εάν ανατραπούν τα σημερινά δημοσκοπικά στοιχεία, εξανεμιστεί το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και επικρατήσει η ΝΔ, όπως ο ίδιος πιστεύει, τότε θα εδραιώσει την παρουσία του στην κεντροδεξιά και θα μπορέσει να βάλει την σφραγίδα του και στο ευρύτερο πολιτικό σύστημα.

Το γεγονός ότι και ο ίδιος, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε δήλωση για τις τοποθετήσεις ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει την πτώχευση δείχνει ότι έχει αποφασίσει να σηκώσει μεγάλος βάρος της προεκλογικής αναμέτρησης.

Αυτό δείχνει ότι βασικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ενισχυθεί η πρωθυπουργική εικόνα και να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το δυνατό όπλο της ΝΔ, όπως λένε χαρακτηριστικά ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, που είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος υπερτερεί έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε κρίσιμους ποιοτικούς δείκτες.

Η ΝΔ θα δώσει μεγάλο βάρος έως την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, πέρα από την προβολή του Πρωθυπουργού ως κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας της και των κρίσιμων κυβερνητικών σταθμών των τελευταίων δυο ετών και στην αποδυνάμωση και εξουδετέρωση του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας στο μέγιστο βαθμό, όπως λένε συνεργάτες του κ. Σαμαρά, τις αντιφάσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βασικά σημεία της οικονομικής του πρότασης, η οποία κατά τη ΝΔ θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ και πτώχευση.

Παράλληλα, η ΝΔ θα επιχειρήσει να κερδίσει την στήριξη των αναποφάσιστων, των πολιτών που απείχαν από τις εκλογές κυρίως του 2012 και θα στραφεί και στην δεξαμενή των κεντρώων που αποτελούν και την κρίσιμη εκλογική μάζα και επιθυμούν, κατά την εκτίμηση υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων, σταθερότητα και όχι περιπέτεια με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση αποτελεί για τη ΝΔ και μια ευκαιρία, σύμφωνα με τις αναλύσεις που γίνονται, για να εδραιώσει την παρουσία της, μετά από 40 χρόνια ζωής, ως κυρίαρχο κόμμα (dominant party) και το βασικό επιχείρημα είναι ότι είναι υπέρ της η πολιτική δυναμική. Εξάλλου, όπως τονίζουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ στο «Βήμα», το κόμμα συναισθάνεται το κλίμα της περιόδου και το εκφράζει και άρα η δοσολογία του προεκλογικού λόγου της θα είναι υπέρ του πραγματισμού.

Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι, η ΝΔ θα καταφέρει να πείσει το εκλογικό σώμα, πως θα εκφράσει καλύτερα τις απαιτήσεις τους, έχοντας ως επιχείρημα και την πορεία των τελευταίων δυόμιση ετών, και επιμένουν πως θα ευνοηθούν από τις τεράστιες αδυναμίες του αντιπάλου τους, του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ θεωρεί ότι σε αυτές τις εκλογές, θα συμπαραταχθούν μαζί της και ευρύτερες δυνάμεις που δεν ανήκαν στο στενό κομματικό χώρο, θα εκφραστεί το «όλον της παράταξης», αλλά και τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που δεν εντάσσονται στο χώρο της κεντροδεξιάς, μια επιλογή που έχει ως στόχο την κατάληψη ζωτικού χώρου πέραν του γνωστού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk