Νέα ένταση προκλήθηκε στη Βουλή με αφορμή το κείμενο της 5ης ΕΛΜΕ για την υπόθεση Ρωμανού, το οποίο ανέγνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι το κείμενο «φτύνει» κατάμουτρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (όταν τον ονοματίζει «αγωνιστή» σε εισαγωγικά), μιλά για «κράτος δολοφόνων» και καλεί τους νέους σε εξέγερση.

Ζήτησε από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων να τοποθετηθούν και να το καταδικάσουν, ιδίως δε κάλεσε τους εκπρόσωπους του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ο επικεφαλής της ΟΛΜΕ είναι στέλεχός του και υποψήφιος ευρωβουλευτής του.

Η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη πυροδότησε την αντίδραση του Νίκου Βούτση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε πως το κόμμα του έχει την εμπειρία και την ορθοφροσύνη να μην μπει σε αντιπαράθεση όξυνσης εν όψει των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων, και έκανε λόγο για «στημένη συζήτηση», ενώ κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι επιχειρεί να επαναφέρει την «περίφημη» στρατηγική των δύο άκρων.

Επανερχόμενος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως ο κ. Βούτσης απέφυγε να καταδικάσει το «ψήφισμα της ντροπής», κατηγορώντας τον για υποκρισία «αφού αποφεύγει να τοποθετηθεί για τους κομματικούς εγκάθετους».

«Όλη αυτή η συζήτηση δεν είναι ό,τι καλύτερο» είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αλλά επισήμανε ότι το κόμμα του έχει ήδη τοποθετηθεί για την υπόθεση Ρωμανού, καλώντας την κυβέρνηση να βρει μια λύση άμεση και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Για τις αναφορές Γεωργιάδη, επισήμανε ακόμη πως δεν είναι δυνατό να ασχολείται το Κοινοβούλιο με κάθε κείμενο κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης, καθώς μάλιστα είναι γνωστές οι θέσεις του ΚΚΕ.

Κάλεσε, τέλος, τον λαό να μην πέσει στην παγίδα του αποπροσανατολισμού.