Επέκταση σε νέους διεθνείς προορισμούς για την Aegean

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επέκτασης των συνδέσεων των ελληνικών αεροδρομίων με σημαντικούς διεθνείς προορισμούς παρουσίασε την Τρίτη από το Ηράκλειο της Κρήτης, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, η διοίκηση της Aegean Airlines για την θερινή σεζόν του 2015.

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επέκτασης των συνδέσεων των ελληνικών αεροδρομίων με σημαντικούς διεθνείς προορισμούς παρουσίασε την Τρίτη από το Ηράκλειο της Κρήτης, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, η διοίκηση της Aegean Airlines για την θερινή σεζόν του 2015.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο στόλος της θα φτάσει τα 56 αεροπλάνα το 2015.

Ο κ. Βασιλάκης υπογράμμισε ότι το 2015 θα ενισχυθεί το δίκτυο της Αθήνας με 14 νέους διεθνείς προορισμούς εννέα χωρών.

Συγκεκριμένα, η εταιρία θα λανσάρει νέες πτήσεις από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Μπορντώ, Ελσίνκι, Νάπολη, Πίζα, Ριάντ, Ταλίν, Τεχεράνη, Πάφο, Ερεβάν, Όσλο, Μάλτα και Ντουμπρόβνικ. Επίσης, θα εκτελεί πτήσεις από Αθήνα προς Πρέβεζα.
Συνολικά θα προσφέρει από την Αθήνα 11,5 εκατ. θέσεις για 91 απευθείας προορισμούς, εκ των οποίων 61 εξωτερικού.

Στο σύνολο του δικτύου της εταιρίας θα προσφερθούν 15 εκατ. αεροπορικές θέσεις για 134 προορισμούς εκ των οποίων οι 100 εξωτερικού.

Επίσης, η εταιρία θα συνδέσει το Ηράκλειο με Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Γενεύη, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Μετζ, Μιλάνο, Νάντη, Πράγα, Ρώμη, Στοκχόλμη, Στουτγάρδη και Τουλούζη.


Ολγα Κεφαλογιάννη: Δομικός ο τομέας των μεταφορών

Τον δομικό ρόλο που διαδραματίζει ο τομέας των μεταφορών στην ανάπτυξη του τουρισμού, στη διευκόλυνση της μετακίνησης των επισκεπτών και στη διαμόρφωση της εικόνας της χώρας, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας την αξιοσημείωτη πρόοδο της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας για τη χώρα.

«Εφαρμόζουμε μια νέα Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό και την προοπτική του. Θέλουμε όλους όσοι με τον δικό τους τρόπο και ρόλο συντελούν στην εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού να συνταχθούν με το σχέδιό μας. Να ενστερνιστούν την προσπάθειά μας, να ενταχθούν στο όραμά μας, να συμβάλλουν στην εθνική μας υπόθεση που είναι ο ελληνικός τουρισμός. Είναι προς όφελος όλων μας να αναπτύσσονται ελληνικές επιχειρήσεις όπως η AEGEAN και να αποκτούν δυναμική», τόνισε. Και πρόσθεσε ότι «Δεν νοείται τουριστική ανάπτυξη και χώρα με άνοδο στον τουρισμό που δε έχει εξασφαλίσει όχι μόνο βασικές δομές αλλά και υψηλότατη ποιότητα στον τομέα των μεταφορών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk