Βούλτεψη: Δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή οι καταγγελίες περί «κουμπαρά»

Κατάθεση στον εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες για τον «κουμπαρά» έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Βούλτεψη αρνήθηκε ότι υφίσταται δήλωση του πρωθυπουργού, την οποία επικαλέστηκαν στις καταθέσεις τους κάποιοι μάρτυρες, πως  «είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180». Η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι «με αστήρικτες καταγγελίες κάποιοι δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας».

Κατάθεση στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Βούλτεψη κλήθηκε προκειμένου ο εισαγγελέας να διακριβώσει αν υφίσταται δήλωση του πρωθυπουργού -που φέρεται να είπε πως «είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180»– δήλωση που, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκαν κάποιοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους.

Η κ. Βούλτεψη φέρεται να υποστήριξε πως τέτοια επίσημη δήλωση δεν υπάρχει.

Η κ. Βούλτεψη, σε δήλωσή της μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα, είπε: «’Οσοι με αστήρικτες καταγγελίες και χωρίς στοιχεία δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας προσφέρουν ηθική νομιμοποίηση σε αυτούς που αντιμάχονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

Σε ερώτηση για ποιον λόγο έγιναν αυτές οι καταγγελίες, η μάρτυρας απάντησε: «’Ολο αυτό γίνεται για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους».

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτήρισε μυθεύματα τα περί χρηματισμού των βουλευτών ενώ τις επόμενες ημέρες έχει κληθεί να καταθέσει ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.

Και οι δύο επιχειρηματίες καλούνται να καταθέσουν καθώς τα όσα δημοσιεύθηκαν περί χρηματισμού βουλευτών φέρεται να ειπώθηκαν στη δεξίωση για τον γάμο των παιδιών τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk