Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τουλάχιστον δύο Κούρδους μαχητές που τραυματίστηκαν στη μάχη του Κομπάνι και αναγκάστηκαν για το λόγο αυτό να καταφύγουν στην Τουρκία, με την κατηγορία ότι είναι μέλη του ΡΚΚ. Παράλληλα, από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοινώθηκε η σύλληψη έξι ατόμων στη μεθόριο με την ίδια κατηγορία, χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν μεταξύ αυτών είναι και οι δύο τραυματίες ή εάν πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι το στέλεχος του ΡΚΚ, Σελαχαντίν Ντιλέκ, ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στην Τουρκία από τη συνοριακή διάβαση Μουρσίτπινάρ, ακριβώς δίπλα στο Κομπάνι. Ο Ντιλέκ φέρεται να συνελήφθη στο νοσοκομείο της πόλης Σούρουτς και μεταφέρθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε άγνωστη τοποθεσία.

Όπως έγινε γνωστό, με τον ίδιο τρόπο συνελήφθη τουλάχιστον ένας ακόμη Κούρδος μαχητής του Κομπάνι, με το όνομα Σελμάν Ατές.

Οι τουρκικές αρχές παίρνουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα και ερευνούν το φάκελο των Κούρδων που εισέρχονται στην Τουρκία, καθώς είναι γνωστό ότι το κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) της Συρία και το ΡΚΚ της Τουρκίας αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, και στις τάξεις των Κούρδων της Συρίας που μάχονται κατά του «Ισλαμικού Κράτους» βρίσκονται πολλοί εθελοντές Κούρδοι της Τουρκίας.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν καταγγελίες εις βάρος της Τουρκία αρχών και μαρτυρία νοσοκόμας σε ιδιωτικό νοσοκομεία της Μερσίνας, ότι περιέθαλπαν τραυματίες τζιχαντιστές της Συρίας και μετά την ανάρρωσή τους επέτρεπαν να επιστρέψουν στα πολεμικά μέτωπα.