Ενα μέρος των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος της χώρας κατέθεσε ο Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Κατά την επικείμενη επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί εκ των πραγμάτων το ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους της χώρας τουλάχιστον κατά 50% και η αποπληρωμή του εναπομείναντος τμήματός του με ρήτρα ανάπτυξης»,
δήλωσε ο ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι αδύνατο να πληρώνει 9 δισεκατομμύρια ευρώ κατά μέσο όρο κάθε χρόνο ανεξάρτητα από την πορεία της οικονομίας της.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι θα τεθεί το ζήτημα της εξαίρεσης από τον συνυπολογισμό του συνολικού δημόσιου χρέους των κεφαλαίων που έχουν διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι λογικό, με τις τάσεις που επικρατούν σήμερα, να προστεθεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η αγορά εθνικών ομολόγων ή ακόμη και η έκδοση ευρωομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.