Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της περιφερειάρχη Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου επιφύλαξε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργ. Ντινόπουλος κατά την συζήτηση στην Βουλή επί της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Όπως είπε, η περιφέρεια Αττικής «θέλει, λέει, να μην προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για την διαχείριση των απορριμμάτων, με κίνδυνο να χαθούν κοινοτικά κονδύλια». Και καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν κατάφερε να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους και «τώρα θέλετε κοινωνική αναταραχή βγάζοντας τα σκουπίδια στους δρόμους με κίνδυνο την δημόσια υγεία και τους κοινοτικούς πόρους». Και δήλωσε ότι «δεν πρόκειται η κυβέρνηση να παίξει με την υγεία των πολιτών και κυρίως των 5 εκατομμυρίων κατοίκων του λεκανοπεδίου».

Ο κ. Ντινόπουλος εμφανίστηκε υπέρμαχος του ελέγχου των συμβάσεων λέγοντας ότι «οι δήμαρχοι που αρνούνται τον έλεγχο των συμβάσεων δεν πράττουν σωστά». «Βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιον ειδικά νεοεκλεγέντα δήμαρχο μπορεί να υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα. Πρέπει όμως να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να τηρείται η νομιμότητα διότι κανένας δήμος και καμία περιφέρεια δεν είναι ανεξάρτητο κράτος», πρόσθεσε.

Αναφερθείς στο ζήτημα της αξιολόγησης είπε ότι «δεν είναι δυνατόν στον ιδιωτικό τομέα να γίνεται αξιολόγηση καθημερινά και στο δημόσιο να μην γίνεται» και σημείωσε ότι όσοι τάσσονται κατά της αξιολόγησης επικαλούνται ως άλλοθι τις απολύσεις. Όμως, διευκρίνισε, ότι «στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν προβλέπονται απολύσεις εκ των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας, πέραν των επίορκων υπαλλήλων» και ζήτησε «εργασιακή ειρήνη στους δήμους». «Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το άλλοθι των απολύσεων για να μην προχωρεί η αξιολόγηση», τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε και στοιχεία για την πορεία της εθελούσιας ενδοδημοτικής κινητικότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε, σήμερα το σύνολο των υπαλλήλων που συμμετείχε στην διαδικασία αυτή είναι 2.827 «και άρα πιάσαμε τον στόχο (των 3.000) και ευελπιστούμε ότι μπορούμε να τον ξεπεράσουμε, διότι οι εργαζόμενοι μας εμπιστεύτηκαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα απόλυσης», όπως είπε.