«Θεσμοφοριάζουσες» τέλος: Η κωμωδία του Αριστοφάνη με τον Γιώργο Κιμούλη, που περιόδευσε καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού εντός και εκτός Αττικής, κατέβηκε, την περασμένη Κυριακή, χωρίς να ολοκληρώσει τον κύκλο της. Την απόφαση ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής.

Ετσι, οι τελευταίες εννέα παραστάσεις ακυρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που είχε προγραμματιστεί για το Ηρώδειο, στις 19 Σεπτεμβρίου. Η αριστοφανική κωμωδία δεν παίχθηκε στη Νίκαια και δεν θα παιχθεί στην Ηλιούπολη, το Χαλάνδρι (δύο βραδιές), στο Αιγάλεω, το Μαρκόπουλο, τις Αχαρνές και τη Νέα Σμύρνη.

Η ανακοίνωση του θεατρικού οργανισμού Ακροπόλ έχει ως εξής:

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε τη ματαίωση των επόμενων παραστάσεων για την παραγωγή “Θεσμοφοριάζουσες”, που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2014.

Δυστυχώς η παράσταση δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από το κοινό με αποτέλεσμα η μέχρι σήμερα οικονομική ζημία να είναι μεγάλη και να μην μας επιτρέπει τη συνέχισή της.

Όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της Ακροπόλ Α.Ε. προς τους συνεργάτες και συντελεστές της παράστασης θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο.

Ζητούμε συγνώμη από το κοινό για τη ματαίωση των παραστάσεων.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ θα συνεχίσει να παράγει καλλιτεχνικό έργο, πιστός στο όραμά του για παραστάσεις υψηλού επιπέδου».

Όπως επισημαίνει ο θεατρικός επιχειρηματίας Φάνης Κιρκινέζος «κάναμε μια υπερπροσπάθεια ώστε να πάει καλά η παραγωγή, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Η ζημιά είναι μεγάλη, και δεν είχαμε άλλη λύση».

Ωστόσο το θέμα δεν φαίνεται να κλείνει αλλά, πολύ πιθανό να πάρει τη νομική οδό. Από την πλευρά του ο Γιώργος Κιμούλης αποφεύγει να σχολιάσει τις εξελίξεις, μεταθέτοντας την αντιπαράθεση στις αίθουσες των δικαστηρίων.