• Αναζήτηση
 • Δάσκαλος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μαθητών

  Ένας 47χρονος δάσκαλος, υποδιευθυντής δημοτικού σχολείου, συνελήφθη στις Σέρρες την Δευτέρα καθώς σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών.

  Στις φυλακές της Τρίπολης πρόκειται να οδηγηθεί ο 47χρονος δάσκαλος ο οποίος κρατείται προσωρινά στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ανήλικων μαθητών του.

  Ο δάσκαλος, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται ότι ασέλγησε σε επτά ανήλικους, ηλικίας οκτώ ως δώδεκα ετών, μαθητές του σχολείου όπου δίδασκε τα τελευταία χρόνια, εκτελώντας και χρέη υποδιευθυντή, σε χωριό των Σερρών από το 2012 έως τον Απρίλιο.

  Ο 47χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα στις Σέρρες καθώς σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών.

  Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος ενός από τα επτά παιδιά κυρία Όλγα Στρίκου, η δράση του δασκάλου έγινε αντιληπτή όταν τον περασμένο Νοέμβριο η μητέρα ενός παιδιού ανακάλυψε μέσα από την επικοινωνία που είχε ο ανήλικος γιος της με τον δάσκαλό του, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την πίεση που του ασκούσε ο 47χρονος να συνευρεθούν και την προσπάθεια που κατέβαλε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

  Σύμφωνα με την κ. Στρίκου, «ο δάσκαλος φέρεται ότι είχε συνευρέσεις με τα ανήλικα παιδιά εκτός και εντός του σχολείου, κατά τη διάρκεια του σχολικού του ωραρίου».

  «Μέχρι αυτή την ώρα η δικογραφία περιλαμβάνει ασέλγεια σε επτά απιδιά, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν και άλλες περιπτώσεις» επισήμανε η κυρία Στρίκου, ενώ τόνισε ότι «σύμφωνα με τη δικογραφία η δράση του δασκάλου ξεκίνησε πριν από δύο με τρία χρόνια, σύμφωνα με τις καταθέσεις παιδιών που σήμερα βρίσκονται στο γυμνάσιο, αλλά περιγράφουν περιστατικά που σημειώθηκαν όταν ήταν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολείου».

  Ο 47χρονος δάσκαλος, που αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, είναι παντρεμένος και δίδασκε τα τελευταία δώδεκα χρόνια στο σχολείο του μικρού χωριού που μεγάλωσε και ο ίδιος.

  Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Αναστάσιος Λυμπούδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος είχε απομακρυνθεί από το σχολείο μετά το Πάσχα, παίρνοντας αλλεπάλληλες άδειες, μετά την παρέμβαση του συλλόγου γονέων του σχολείου στον εισαγγελέα Σερρών, με αίτημα την οριστική απομάκρυνσή του.

  Η μικρή κοινωνία του χωριού που μεγάλωσε και έμενε ο 47χρονος δάσκαλος, έμεινε έκπληκτη στο άκουσμα της είδησης, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για έναν άριστο δάσκαλο που αγαπούσε πολύ τον τόπο του και τους μαθητές του.

  Ο 47χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του εισαγγελέα Σερρών, όπου του κοινοποιήθηκε η απόφαση της κράτησής του στο σωφρονιστικό κατάστημα Τριπόλεως μέχρι να οριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk