• Αναζήτηση
 • Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

  Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 5.450.000 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5.700.000 δηλώσεων.

  Λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στο ΤΑΧΙSnet. Το μεσημέρι όμως το σύστημα εμφάνισε προβλήματα, τα οποία αποδίδονται στη μαζική υποβολή δηλώσεων, οι οποίες είχαν φτάσει μέχρι το απόγευμα της 160.000.

  Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός για τη Δευτέρα μπορεί να υπερβεί τις 230.000 δηλώσεις.

  Αρμόδια στελέχη δήλωσαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ότι τα προβλήματα στο TAXISnet έχουν ξεπεραστεί και η διαδικασία συνεχίζεται «κανονικά».

  Σύμφωνα με τη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, οι φορολογικές δηλώσεις φέτος μπορεί να φτάσουν τα 5,8 εκατομμύρια.

  Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε εγκύκλιο τη Δευτέρα με την οποία επιλύεται μια σειρά από πρακτικά προβλήματα που προέκυψαν κατά την υποβολή των δηλώσεων των ομογενών που κατοικούν στο εξωτερικό.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η εγκύκλιος εισάγει επιπλέον απλές και ξεκάθαρες διαδικασίες για την απόδειξη της φορολογικής κατοικίας των ομογενών κατά τα προηγούμενα χρόνια, στη λογική παλαιότερης απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk