Υλικά1 κιλό αρνίσιο κιμά από μπούτι, περασμένο 2 φορές από τη μηχανή
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
12 δαμάσκηνα Sunsweet, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. ρίζα τζίντζερ, φρεσκοτριμμένη
1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο ή φρέσκο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξίδι
2 ασπράδια αβγών
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕκτέλεσηΡίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας για να μην κολλάει ο κιμάς.
Πλάθουμε 8 με 10 μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε για 20’, ώστε να σφίξουν λίγο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 15’.