Για«σύγκρουση παλιάς και νέας Ελλάδας»έκανε λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή γεγονότα όπως η κατάληψη του ΕΜΠ από διοικητικούς υπαλλήλους και η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Παράλληλα, τάχθηκε κατά της επαναπρόσληψης των καθαριστριών, σημειώνοντας: «Με ποιο κριτήριο βιώνουν οι καθαρίστριες μεγαλύτερο δράμα από άλλους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους;»

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε οριστικώς, πρόκειται για εσωτερική διαμάχη και μέσα στον καθένα μας τον ίδιο να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε».

«Ο λαϊκισμός και ο συναισθηματισμός μας οδηγεί σε φοβερά λάθη. Λένε για επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και για τον τεράστιο συμβολισμό που θα έχει. Ναι, ο συμβολισμός της επαναπροσλήψεως θα ήταν τεράστιος και φοβερά αρνητικός, θα έδειχνε ότι όποιος φωνάζει και εκβιάζει το κράτος θα πρέπει να υποχωρεί. Φώναξαν πολύ, κάνανε φασαρία για τα ΜΑΤ» επισήμανε.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Τη δουλειά τους δεν την έχουν χάσει μόνο οι καθαρίστριες, για να είμαστε δίκαιοι το κράτος θα έπρεπε τότε να προσλαμβάνει όλους όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και στον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο».

Και κατέληξε διερωτώμενος: «Με ποιο κριτήριο βιώνουν οι καθαρίστριες μεγαλύτερο δράμα από τους άλλους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους; Έχει αυτομάτως περισσότερα δικαιώματα αυτός που χάνει την εργασία του στο δημόσιο από αυτόν που χάνει τη δουλειά του στον ιδιωτικό τομέα;»