Επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο στη Σομαλία

Ένοπλοι ισλαμιστές της Σαμπάμπ εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στην κεντρική Σομαλία ρίχνοντας χειροβομβίδες και ανοίγοντας πυρ στα τυφλά. Στο ξενοδοχείο διαμένουν σομαλοί στρατιώτες και μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης από το Τζιμπουτί. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών.

Ένοπλοι ισλαμιστές της Σαμπάμπ εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στην κεντρική Σομαλία ρίχνοντας χειροβομβίδες και ανοίγοντας πυρ στα τυφλά.

Στο ξενοδοχείο διαμένουν σομαλοί στρατιώτες και μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης από το Τζιμπουτί. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών.

Η μουσουλμανική εξτρεμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπουλομπάρντε–η δεύτερη επίθεσή τους εναντίον ξενοδοχείου τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος Φαράχ Νουρ είπε στο Reuters ότι μέλη της Αλ Σαμπάμπ άνοιξαν πυρ όταν εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, ενώ άλλοι ένοικοι είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς.

«Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν θύματα. Ο χώρος έχει περικυκλωθεί από πολλά μέλη της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία και από σομαλικές δυνάμεις» είπε ο ίδιος.

Οι εξτρεμιστές, οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο (σαρία) ελέγχουν μεγάλες περιοχές της επαρχίας και μικρότερες πόλεις.

Έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή, περιλαμβανομένης της Ουγκάντας και της Κένυας.

«Οι καλά οπλισμένοι μουτζαχεντίν μας…εισήλθαν ξανά στο ξενοδοχείο Amalow στο Μπουλομπάρντε. Διεξάγουν τις επιχειρήσεις, τις επιθέσεις» δήλωσε στο βρετανικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της οργάνωσης Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ.

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk